Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN BAJIĆ

Nismo mi iznenadili, nego su došla neka druga vremena

Mladost
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
23.10.2018.
u 07:27

Mladost je posljednji put pobijedila Jug u Gružu 24. travnja 2008. u trećoj utakmici doigravanja za hrvatskog prvaka i to s 8:7. Tada je iznenadila gospare i poslije osvojila naslov

Akteri se nisu mogli prisjetiti kad se to posljednji put dogodilo, a i mi novinarimi trebali smo dobro promisliti i pregledati svoje bilješke.

Mladost je posljednji put pobijedila Jug u Gružu (ne u Zagrebu ili na neutralnom bazenu) u proljeće 2008. godine u doigravanju za hrvatskog prvaka.

Mladost
1/12

Tada su žapci pod vodstvom trenera Ozrena Bonačića, koji ih je preuzeo u ožujku te godine kad su se našli u velikoj krizi, iznenadili Jug u Dubrovniku u trećoj finalnoj utakmici 24. travnja i pobijedili ga s 8:7. Poveli su s 2:1 u pobjedama i nakon četvrte utakmice u Zagrebu (na peterce) osvojili naslov.

Pojačanja su dala rezultat

Deseti u povijesti, a poslije se pokazalo i posljednji.
A sad su žapci, 10 i pol godina poslije, ponovno slavili protiv Juga (9:7), ovaj put pod vodstvom Zorana Bajića, u derbiju drugog kola Regionalne lige. Za neke senzacija, za mnoge iznenađenje, ali za neke ni to...

– Nismo mi iznenadili, nego su došla neka druga vremena –istaknuo je učitelj žabaca Zoran Bajić, dodavši:

– Ljetos smo odradili odlične pripreme, a neke naznake u oglednim utakmicama s Ferencvarosom i Szolnokijem su govorile da bismo mogli biti ovakvi. Protiv Hannovera smo u Ligi prvaka, nažalost, četvrtinu i pol bili “u rupi”, ali preostali dio davao mi je nadu da možemo parirati Jugu u Gružu.

Bajić je i lani pokušavao iznenaditi gospare u Gružu, pomalo je i prijetio, ali nije imao dovoljno topništva da to i ostvari. Ljetos su se neke stvari promijenile, klupska je uprava odriješila kesu, pa su na Savu došli srbijanski reprezentativac Miloš Ćuk, mladi ljevoruki ruski reprezentativac Konstantin Harkov, dovedeni su hrvatski reprezentativci Antonio Petković, Marino Čagalj i Ivan Buljubašić, zadržan je Rumunj Cosmin Radu, kao i dvojica hrvatskih reprezentativaca, vratar Ivan Marcelić i napadač Lovre Miloš. A tu su i mladi igrači: Franko Lazić i Branimir Herceg.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

– Lagao bih kad bih rekao da se nismo nadali da možemo pobijediti Jug. To se i dogodilo, nagrađeni smo za hrabrost, za kvalitetnu, bolje rečeno izvanrednu obranu, za iznimno dobrog igrača više (četiri od četiri - op. a.) i jako dobrog igrača manje (pet obranjenih od 10 - op. a.).

– Uspjeli smo u onome na čemu smo najviše inzistirali: zatvorili smo Jugovu kontru. I mislim da smo zasluženo pobijedili, nakon puno godina posta u Gružu. Mladost se diže – istaknuo je Bajić.

Derbi u pravom smislu

Nije sporno, mladostaši su ove sezone mnogo bolja momčad nego prijašnjih.

– Mladost je odigrala odličnu utakmicu. S druge strane mi smo nepotrebno bili nervozni, i to je išlo na ruku Zagrepčanima. Ništa, idemo dalje, ovo je prva od puno utakmica s Mladosti ove sezone. Najvažnije je izvući pouke. Vidi se da nismo uigrani. Ali i ovo je još rana faza sezone. Moramo biti pravi kad se bude dijelio trofej, a uzmemo li ih opet, ovaj će se poraz zaboraviti – napominje Jugov reprezentativac Loren Fatović kojemu je to bio prvi neuspjeh s Jugom kod kuće, ne računajući onaj od Pro Recca u Ligi prvaka.

Sličnog je razmišljanja i Jugov trener Vjekoslav Kobešćak koji smatra da su žapci dominirali snagom, posebno u završnici utakmice (3:0 u posljednjoj četvrtini).

– Čestitam Mladosti na pobjedi. Pokazala je da će naši ogledi biti derbiji u punom smislu riječi, a mi moramo ispravljati pogreške jer ih u našoj igri ima puno.

A da će se žapci i gospari još sastajati ove sezone, to stoji. U istoj su skupini Hrvatskoga kupa, u istoj skupini Lige prvaka, a vjerojatno će odlučivati i o hrvatskome prvaku, iako ne treba zaboraviti ni Jadran. Zato s nestrpljenjem iščekujemo nastavak sezone u kojoj više ništa nije predvidivo.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije