Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Vaterpolo

Najtrofejniji hrvatski trener ima manju mirovinu i od Kostelića: 'Nepravda je to...'

Rudić je u karijeri osvojio četiri olimpijska zlata i broncu, tri svjetska zlata i dvije bronce, tri europska zlata, dva srebra i broncu te još mnoštvo medalja i titula.
04. svibnja 2021. u 20:38 7 komentara 7597 prikaza
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Vijest o 2500 kuna mirovine Ante Kostelića došla je i do najtrofejnijeg hrvatskog trenera Ratka Rudića, koji nije nimalo zadovoljan situacijom u Hrvatskoj po ovom pitanju.

Ante Kostelić NIJE VIŠE VRHUNSKI TRENER Ante Kostelić ogorčen: Imat ću mirovinu 2500 kuna, zar vam nije neugodno?

- Primam i manju mirovinu od one koju spominje Ante Kostelić - izjavio je za 24sata.

Rudić je u karijeri osvojio četiri olimpijska zlata i broncu, tri svjetska zlata i dvije bronce, tri europska zlata, dva srebra i broncu te još mnoštvo medalja i titula.

Mi treneri jesmo već ukazivali na problematiku valorizacije sportskih rezultata, ali taj naš prijedlog na neki su način odbili. Nema u Hrvatskoj puno trenera koji su postizali svjetske rezultate i takvima se mora dati važnost za ono što su ostvarili. Čini se da smo zadnja rupa na svirali, a godinama smo promovirali sport i državu - kazao je Rudić i otkrio svoje viđenje rješenja problema:

- U Americi se olimpijsko zlato cijeni poput Nobelove nagrade. Ponavljam, nas nema puno koji smo osvajali olimpijske medalje i, prema tome, Vlada može naći rješenje. Nepravda je da se to, kao u Gipsovom slučaju, samo tako izbriše.

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
  • Breoxs:

    HRT ode kod senilnog starca od 82 godine! Čovjek je u stresu jer je otišao u mirovinu, ne zna što će sa sobom, a inače je uvijek bio vrlo osebujan. Izrežu dijelove intervjua, a onda mediji prenesu Kostelićevo retoričko pitanje- ... prikaži još! da li bi ti bio zadovoljan s 2.500 kuna mirovine! Dakle, to retoričko pitanje, oni prenesu kao konstataciju. I ispadne frka! Sada se javlja Ratko Rudić i govori o svojoj mirovini, dakle o hrvatskoj mirovini (u RH je radio 8 godina), a čovjek je čitav radni vijek radio u SFRJ (prima srpsku mirovinu), Italiji, SAD-u i Brazilu. Dakle, Ratko Rudić je u Hrvatskoj radio 8 godina od (2007.-2013) i ima mirovinu od 2.500 kuna. Pa to i nije malo.

  • billynik:

    Glupost, većinu tih medalja je osvojio s drugim državama a mi bi mu trebali dati mirovinu. Idiotizam.

  • Breoxs:

    Ajmo skupljati za mirovinu Zdravka Mamića! Otvorite telefone, glasujete, poziv 18,99 kuna.