Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATKO RUDIĆ

Najtrofejniji hrvatski trener ima manju mirovinu i od Kostelića: 'Nepravda je to...'

Marko Lukunic/PIXSELL
04.05.2021.
u 20:38

Rudić je u karijeri osvojio četiri olimpijska zlata i broncu, tri svjetska zlata i dvije bronce, tri europska zlata, dva srebra i broncu te još mnoštvo medalja i titula.

Vijest o 2500 kuna mirovine Ante Kostelića došla je i do najtrofejnijeg hrvatskog trenera Ratka Rudića, koji nije nimalo zadovoljan situacijom u Hrvatskoj po ovom pitanju.

- Primam i manju mirovinu od one koju spominje Ante Kostelić - izjavio je za 24sata.

Rudić je u karijeri osvojio četiri olimpijska zlata i broncu, tri svjetska zlata i dvije bronce, tri europska zlata, dva srebra i broncu te još mnoštvo medalja i titula.

Mi treneri jesmo već ukazivali na problematiku valorizacije sportskih rezultata, ali taj naš prijedlog na neki su način odbili. Nema u Hrvatskoj puno trenera koji su postizali svjetske rezultate i takvima se mora dati važnost za ono što su ostvarili. Čini se da smo zadnja rupa na svirali, a godinama smo promovirali sport i državu - kazao je Rudić i otkrio svoje viđenje rješenja problema:

- U Americi se olimpijsko zlato cijeni poput Nobelove nagrade. Ponavljam, nas nema puno koji smo osvajali olimpijske medalje i, prema tome, Vlada može naći rješenje. Nepravda je da se to, kao u Gipsovom slučaju, samo tako izbriše.

Komentara 7

BR
Breoxs
21:13 04.05.2021.

HRT ode kod senilnog starca od 82 godine! Čovjek je u stresu jer je otišao u mirovinu, ne zna što će sa sobom, a inače je uvijek bio vrlo osebujan. Izrežu dijelove intervjua, a onda mediji prenesu Kostelićevo retoričko pitanje- da li bi ti bio zadovoljan s 2.500 kuna mirovine! Dakle, to retoričko pitanje, oni prenesu kao konstataciju. I ispadne frka! Sada se javlja Ratko Rudić i govori o svojoj mirovini, dakle o hrvatskoj mirovini (u RH je radio 8 godina), a čovjek je čitav radni vijek radio u SFRJ (prima srpsku mirovinu), Italiji, SAD-u i Brazilu. Dakle, Ratko Rudić je u Hrvatskoj radio 8 godina od (2007.-2013) i ima mirovinu od 2.500 kuna. Pa to i nije malo.

BI
billynik
22:12 04.05.2021.

Glupost, većinu tih medalja je osvojio s drugim državama a mi bi mu trebali dati mirovinu. Idiotizam.

BR
Breoxs
21:01 04.05.2021.

Ajmo skupljati za mirovinu Zdravka Mamića! Otvorite telefone, glasujete, poziv 18,99 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije