Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENIS Završni turnir osmorice najboljih ipak će proći bez najboljeg

Nadal otkazao Masters Cup u Šangaju

03.11.2008.
u 18:30

Prvorangirani tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal, u ponedjeljak je definitivno otkazao nastup na Masters Cupu, završnom turniru osmorice najboljih igrača godine u Šangaju.

Razlog otkazivanju bolovi su u desnom koljenu, zbog kojih je 22-godišnji tenisač iz Mallorce predao meč Nikolaju Davidenku u četvrtfinalu pariškog ATP turnira prošlog tjedna (pri rezultatu 6-1 za Rusa).

Kako ga u tjednu nakon Mastersa čeka reprezentativno okupljanje uoči finala Davis Cupa u Argentini (21.-23. studenog, Mar de Plata), Nadal je odabrao reprezentaciju i Davis Cup.

Takvu je mogućnost najavio odmah nakon povlačenja iz Pariza.

- Ovo je jedna od najtežih odluka u mom životu, kako zbog same važnosti događaja, tako i zbog teniskih zaljubljenika u Kini, kao i organizatora, koji su me uvijek tretirali na izniman način. Žalostan sam i razočaran što je tako ispalo. Očekujem da ću pred divnom kineskom publikom nastupiti sljedeće godine - objavio je Španjolac u kratkom priopćenju.

Na njegovo mjesto tako upada deveti tenisač svijeta Gilles Simon, dok status prve rezerve uzima Amerikanac James Blake, desetoplasirani tenisač na Ulaznoj ATP ljestvici, kao i na Ljestvici za prvaka.

Turnir u Šangaju počinje u nedjelju, devetog studenog. Unatoč otkazivanju Rafael Nadal ostat će svjetski broj jedan na kraju godine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije