Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eduardo da Silva

''I mene živcira što ne igram, ali neka se Bilić ne brine''

Eduardo da Silva
AFP
09.02.2010.
u 19:11

- Dobro smo prošli. Favoriti smo skupine, ali neće biti lako, nikoga ne smijemo podcijeniti. - kaže Dudu zadovoljan ždrijebom.

 Među najdebljim sportskim brošurama današnjice svakako bi bila ona posvećena ozljedama Eduarda da Silve. Hrvatski Brazilac od kadetskih dana ima zdravstvenih problema, sve je kulminiralo prije dvije godine kad mu je Martin Taylor brutalnim startom slomio nogu. Dudu se, srećom, vratio, no nakon povratka još nije odigrao deset utakmica u nizu.

Igrat ću protiv Porta

– Točno je to. Vratim se, odigram nešto, pa se onda opet lakše ozlijedim. Dosad sam najviše igrao sedam utakmica zaredom, bilo je to u prosincu i siječnju – rekao je Eduardo, koji se sad oporavlja od ozljede stražnjeg butnog mišića.

– Zdrav sam, mogao bih igrati već za vikend, ali ispali smo iz FA kupa, pa ne igramo utakmicu. No, bit ću spreman za susret s Portom u Ligi prvaka sljedeći tjedan.

Izbornik Slaven Bilić ne krije zabrinutost zato što ne igrate kontinuirano.

– Shvaćam Bilića, i mene sve to pomalo živcira. No, na neke stvari ne mogu utjecati. U zadnje me vrijeme ozljede izbacuju iz pogona, a kad sam zdrav naš trener Arsene Wenger često rotira momčad, daje priliku svima. To je klupska politika i protiv takve procedure ne mogu ništa. Wenger voli štedjeti igrače i davati priliku za dokazivanje baš svakome. No, iako shvaćam Bilića, poručujem mu da ne mora biti zabrinut! Samo da budem zdrav, bit će opet golova.

Jedva čekam Bruxelles

Kako komentirate ždrijeb kvalifikacijskih skupina za završnicu EP-a 2012. godine?

– Dobro smo prošli. Na papiru to zapravo izgleda odlično, ali papir je jedno, a teren nešto sasvim drugo. Iako se slažem da smo favoriti skupine, neće nam biti nimalo lako, jer su i Izrael, i Gruzija, i Letonija, i Malta znali otimati bodove favoritima. Dakle, ne smije biti podcjenjivanja, daleko smo još od odlaska na EP – rekao je Eduardo i posebno naglasio:

– Znam da se od nas mnogo očekuje, da nam je odlazak na EP imperativ, jer Hrvatska jednostavno ne smije propustiti dva velika natjecanja uzastopno. To bi bio veliki neuspjeh, ali vjerujem da će rasplet ovaj put biti radostan za nas. Najveći će nam suparnik biti Grčka, pa Izrael, no najozbiljnije moramo shvatiti i susrete s Gruzijom, Letonijom i Maltom.

U Bruxellesu je prva provjera 3. ožujka s Belgijom.

– Jedva čekam tu utakmicu! Belgija će biti suparnik baš po mjeri, za nas kvalifikacije počinju tom utakmicom. Nadam se da ću biti zdrav, baš se veselim Bruxellesu – kaže Eduardo, koji neće biti u momčadi u srijedu u susretu s Liverpoolom. Bit će to treći Arsenalov derbi bez Dudua u zadnjih 10 dana.

Prijelom noge, prepone, pa česti problemi s mišićima...

Nakon prijeloma noge u veljači 2008., Eduardo se vratio na teren deset mjeseci kasnije.        

Nakon manjih problema s mišićima, novu je težu ozljedu Dudu zaradio u travnju 2009., kad je Rio Ferdinand nespretno pao na njega i stradale su mu prepone. Vratio se poslije tromjesečne stanke, jesenas je imao teškoća s mišićima, a sad je zbog istegnuća stražnjeg butnog mišića pauzirao tri tjedna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije