Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMIRUJE TENZIJE

Horvat odgovorio Metličiću: Nije da imam problema s kritikama, štitio sam igrače

Hrvatska izgubila od Danske i ispala iz utrke za medalju na Europskom prvenstvu
Sanjin Strukic/PIXSELL
23.01.2022.
u 21:00

- Možda je izjava naišla na krivo tlo, otišla u neku krivu ulicu. Nije mi to sigurno bila namjera.

Poraz protiv Danske na Europskom prvenstvu otvorio je Pandorinu kutiju i krenule su svađe između Petra Metličića i obitelji Horvat, što izbornik nikako nije mogao ignorirati pa se u najnovijem medijskom istupu osvrnuo na cijeli situaciju.

Naime, legendarni rukometaš obrušio se na izbornika zbog poraza od Crne Gore i naglasio da nikome mišljenje onih koji su rukometu nešto dali ne bi smjelo smetati, već bi ga trebalo uvažiti.

- Kad ti imaš zapovjednu odgovornost što je govorio naš kolega Čavar onda odgovaraj za nešto i s tim se trebaš nosit. Ako ne , onda se makneš. A nitko od nas ovde ne želi loše, mi samo govorimo ono što vidimo. A to što se dešava unutar ekipe imaju sve ekipe - izjavio je, između ostalog, Metličić.

02.02.2006., St.Gallen, Svicarska - Europsko prvenstvo rukometasa, skupina II, Hrvatska - Srbija i Crna Gora. Petar Metlicic."nPhoto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

I bilo je sve skupa u podosta emotivnom tonu, nadovezali su se Goran Šprem, Drago Vuković i Božidar Jović pa se uključila praktički cijela obitelj Horvat "kontranapadima".

- Izbornik na leđima nosi puno toga, pa i kritike. Nije da imam problem s kritikama, ovo je više bila reakcija koja je išla u smjeru zaštite ovih dečki ovdje, koji u nenormalnim uvjetima daju puno. Možda je izjava naišla na krivo tlo, otišla u neku krivu ulicu. Nije mi to sigurno bila namjera. Stvarno nisam ni vidio ni poslušao izjavu Metličića, otišlo je u osobne vode, nisam mislio na Peru kad sam to govorio - objasnio je Horvat za RTL.

Odgovorio je i na pitanje o pomlađivanju reprezentacije, točnije što se dogodilo s nekim iskusnijim igračima poput Marina Šege i Igora Karačića kojih nije bilo na prvenstvu - je li ih uopće zvao. 

- Mislim da još teče prvenstvo, još su dečki ovdje, još traju utakmice. Ja bih o konkretnim imenima i ovim slučajevima koji su kroz medije provukli, nakon prvenstva pričao. Neki su otpali zbog ozljeda, neki zbog korone. Žao da mi je s Marinom ispala ovakva situacija, ja ću Marina nazvati i mi ćemo to zagladiti. ja vjerujem da će on dići slušalicu i da će to isto otići u jednom pozitivnom pravcu.

Slijedi Island...

- Island je razbio Francusku jučer. Jedna ekipa koja mi je možda najveće iznenađenje na prvenstvu. Sad su isto ušli u probleme s koronom, vidjet ćemo kako će se oni pokrpati do sutra. Sigurno će to biti jedan agresivan protivnik - zaključio je Hrvoje Horvat.

Komentara 7

RA
radolizem
22:59 23.01.2022.

Kako je Hrvoje Horvat štitio igrače čuli smo nakon onog sramotnog poraza protiv Crne Gore kada je za poraz okrivio nove i mlade igrače. Izjavio je - tu imamo puno mladih, novih igrača koji takve utakmice gledaju s jedne krive strane. Dakle izgubili smo je su novi i mladi gledali na Crnu goru sa krive strane, a ne on koji ih nije usmjerio da gledaju s prave strane.

RA
radolizem
22:50 23.01.2022.

Kao što sam jučer rekao! Hrvoje Horvat je svojom izjavom izgubi podršku barem 80% ljudi z rukometa. Govoriti protiv Metličića, a onda još tražiti pomoć sestara, nećeka i nećakinje koji su pljuvali Metličića na osobnoj i ljudskoj osnovi, znači da je Hrvoje Horvat sam sebi odrezao granu na koju sjedi. Predaleko je to otišlo, ispod ljudske razine i sve će se to preliti na momčad. Ivano Balić je u četiri oka jasno poručio Hrvoju Horvatu da se odmah ispriča Metličiću. Horvat se ne može nositi s pritiskom, nije uz momčad, prozvao je mlade i nove igrače za poraz protiv Crne Gore i siguran sam da niti na slijedećem natjecanju neće imati rezultat. siguran sam i u to da će Hrvoje Horvat imati još jednu šansu.

SO
Sonja1337
00:39 24.01.2022.

Ako imas obraza ,izgleda da nemas i da nisi nista bolji od svojih sestara,dao bi otkaz i odmakao bi se 1000 km od reprezentacije,a Ivano Balic deset puta dalje.Balic je covjek koji je uvijek potpirivao nered u Reprezentacij

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije