Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNI TRENUTAK

Gdje ste bili na današnji dan 2001. godine? Sigurno se sjećate te bajke

Goran Ivanišević
Foto: Press Association/PIXSELL
1/5
09.07.2019.
u 12:46

Filmska priča našeg tenisača još je važnija ako se uzme u obzir da je Ivanišević postao igrač s najnižim rankingom u povijesti i prvi igrač s pozivnicom koji je osvojio ovaj prestižni turnir

Na današnji datum prije točno 18 godina hrvatski sport doživio je jedan od najvećih uspjeha u povijesti. Bio je to ponedjeljak, 9. srpnja 2001. godine, a tada je Goran Ivanišević osvojio najveći teniski turnir – Wimbledon!

Do svog jedinog Grand Slam naslova došao je pobjedom u kultnom finalu (u ponedjeljak) protiv Australca Patricka Raftera, a Goran je slavio sa 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7. Filmska priča našeg tenisača još je važnija ako se uzme u obzir da je Ivanišević postao igrač s najnižim rankingom u povijesti i prvi igrač s pozivnicom koji je osvojio ovaj prestižni turnir. 

Dan nakon osvajanja Wimbledona priređen mu je veliki doček na splitskoj Rivi.

– Bio je to najljepši trenutak u mojoj karijeri, prava bajka. Vjerojatno bih se ubio da nisam pobijedio Raftera – kazao je Ivanišević u prisjećanju na taj veliki dan.

Nakon Gorana Ivaniševića, Marin Čilić bio je najbliže osvajanju Wimbledona 2017. godine. Tada je u finalu izgubio od Rogera Federera sa 6:3, 6:1 6:4 za sat i 41 minutu igre.

>>> Pogledajte veliko finale humanitarnog turnira na Šalati

 


 

Komentara 7

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
12:57 09.07.2019.

"Gadi mi se riječ 'kaj'" - Neće se zaboraviti!

Avatar savskokupališteZagreb
savskokupališteZagreb
14:04 09.07.2019.

To je bila bajka za Ivaniševića.Ima sreće više nego pameti.

ZO
zokimo
14:14 09.07.2019.

U vojarni Ploče na odsluženju vojnog roka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije