Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATEGNUTA TEZA

Englezi nisu bez razloga ostali u čudu kad su čuli da je Hrvatska bolja od njih

Foto: Reuters
1/10
14.06.2021.
u 07:00

– Dobro smo se postavili, znali smo da će to biti utakmica s malo prilika.

Hrvatska je na otvaranju Eura poražena od Engleske. Ili, bolje rečeno, Engleska je pobijedila Hrvatsku s 1:0.

Cijela utakmica bila je u znaku razvikanijeg protivnika, protivnika kojeg su vatreni izbacili u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018. I dok bi se moglo nepotrebno analizirati gdje je zapelo, što se dogodilo, nema potrebe.

– Ključ je bio stvarati pritisak na hrvatske veznjake i to smo uspjeli. Dobro smo se postavili, znali smo da će to biti utakmica s malo prilika – rekao je engleski izbornik Gareth Southgate.

To je istina, unaprijed se znalo da će utakmicu presuditi onaj koji će kontrolirati sredinu. Zato su se predstavnici engleskih medija toliko "uzbudili" kad je Dominik Livaković rekao da hrvatska veza djeluje kvalitetnije od engleske.

A "uzbudili" su se s razlogom. Nikako nisu mogli shvatiti kako je došlo do te pretpostavke. U Masonu Mountu su Englezi dobili svog Modrića, otprilike, koji je zaokružio sve ono što oduvijek postoji u engleskim reprezentacijama. Jaka krila i jak defenzivni dio veznog reda.

Neosporno, Englezi imaju daleko bolja krila, ne samo od Hrvatske već možda i na cijelom turniru. Kao i općenito ofenzivni dio. Defenzivna vezna linija mogla je otići na našu stranu, da je Marcelo Brozović bio na razini. No nije. I to je to, previše se stvari moralo poklopiti da bi Modrić imao s kime doći do punog izražaja.

Mateo Kovačić odigrao je bolju utakmicu no što smo navikli, ali to nije bilo dosta jer Perišić i Kramarić bili su zatvoreni, automatski i Rebić, Brozović je previše griješio pa su Modrić i Kovačić trošili energiju na defenzivu umjesto na kreaciju.

Foto: Reuters

Protiv Čeha i Škota to možda neće biti tako jer će ostatak momčadi više doći do izražaja, prvenstveno jer u tim momčadima izostaje tolika kvaliteta kao kod Engleza, ali ako se utakmica odlučuje prvenstveno ili isključivo u veznom redu, Hrvatska mora imati uz Modrića i Kovačića još iznadprosječno raspoloženih pojedinaca...

Komentara 18

DU
Deleted user
08:04 14.06.2021.

Fali nam kompaktnosti, uigranosti! Dajte više prestanite dizat te Engleze u nebesa. Slijedeći put će dobiti 2, 3 komada i nogomet se opet nebu vratil kući!!! Da smo odigrali na razini imali bi neriješeno a da smo odigralo vrlo dobro ili odlično dobili bi engleze. Iz aviona se vidi da nam stoperi nisu išli prema naprijed, da je Marcelo bio loš i to već drugu utakmicu zaredom. Možda ga ostaviti na klupu. Dalič je probao s Rebićem na špici, vidi se da to nije to. I šta sad, ljudski je pogriješit. Gvardiola staviti na stopera ako je Lovren ozlijeđen, za lijevog bočnog Bradarića ili Barišića, za špicu Petkovića. Pojačat vezni red koji nije na razini jer nemože igrat bez stopera u fazi napada i bez špice koja nemože držat loptu!! Ajde Daliću posloži ih i kreni gazit da ušutkaš ove krisitičare. Nemrem ih više slušat!

GE
geler203
08:18 14.06.2021.

Spori smo, spori smo, spori smo, spori smo.....

JO
Jose Oklahoma
09:23 14.06.2021.

Već drugu utakmicu za redom vidimo da vezni red uopće ne sudjeluje u fazi napada. Uzalud su Perišić i Gvardiol trkom dolazili do situacije za centaršut jer u sredini nigdje nikoga od naših. Rebić neprepoznatljiv, Kramarić praktički nevidljiv, Kovačić se previše kretao lijevo-desno umjesto da krene naprijed. Ako Dalić pod hitno ne promijeni taktiku, nećemo proći skupinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije