Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEZONA ŽIVOTA

Domagoj Vida prvak i u trećoj zemlji! Junak je Bešiktaša i miljenik navijača

Super Lig - Besiktas v Fenerbahce
MURAD SEZER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
17.05.2021.
u 07:00

- Prema mojemu mišljenju, ovo je bila najteža sezona u povijesti turskog nogometa.

Hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida (32) okrunjen je kao novi prvak Turske pobijedivši s Bešiktašem na vrućem gostovanju u Izmiru kod neugodnoga Göztepea s rezultatom 2:1.

Bila je to utakmica posljednjeg kola turskoga prvenstva, a Vida je u presudnom dvoboju postigao u 10. minuti prvi pogodak za Bešiktaš.

Prvi naslov nakon 2017.

Domaćin je izjednačio u 24. minuti, a pogodak vrijedan naslova prvaka postigao je Alžirac Ghezzal u 69. minuti iz kaznenog udarca. Tako drugoplasiranom velikanu Galatasarayu nije pomogla domaća pobjeda nad Malatyasporom (3:1).

Bešiktaš i Galatasaray završili su prvenstvo bodovno izjednačeni (84-84), ali Vidina momčad ima bolji međusobni omjer (2:0, 1:3).

Bešiktašu je ovo prvi naslov prvaka Turske nakon 2017. godine, a Vidi je ovo prvi trofej otkad je prije tri godine odjenuo crno-bijeli dres velikog istanbulskog kluba.

Naš reprezentativac u ovu je titulu ugradio 34 nastupa i postigao pet pogodaka.

Bešiktaš s klupe vodi nekadašnji turski reprezentativac Sergen Yalçın.

– Prema mojemu mišljenju, ovo je bila najteža sezona u povijesti turskog nogometa. Jako smo sretni, ovo je jedan od najsretnijih dana u našim životima. Uspjeh pripada mojim igračima koji su pokazali nevjerojatan karakter – rekao je Yalçın nakon slavlja.

A na osvajanje naslova osvrnuo se i bivši turski nogometaš Erman Toroğlu (72):

– Tjednima sam govorio da je Bešiktaš momčad koja zaslužuje prvenstvo. Ove godine to zaslužuje trener Sergen Yalçın. Bilo im je teško, bilo je tijesno na kraju. Dvije su velike momčadi igrale sa svim što su imale da osvoje naslov. No, Bešiktaš je pobijedio sve. Nije igru ​​učinio ružnom, uvijek je mislio na napad. Nisam iz Bešiktaša, nisam ni iz Fenerbahçea ni Galatasaraya, ali da ova momčad ove sezone nije prvak, bila bi šteta i za momčad i za Sergena. Zaslužili su prvenstvo poput majčina mlijeka.

A Bešiktašev Našičanin Vida tako je postao prvak i u trećoj zemlji, nakon Hrvatske (Dinamo, 2012.) i Ukrajine (Dinamo Kijev, 2015., 2016.). U svim tim klubovima bio je nezamjenjiv igrač i miljenik navijača.

Nogometaši Bešiktaša burno su proslavili titulu u Izmiru, ali nisu mogli do kraja otpustiti kočnice jer ih u utorak 18. svibnja na istom stadionu čeka finale Turskoga kupa, u kojemu će igrati protiv 14-plasirane momčadi lige Antalyaspora. Tako se Domagoju Vidi smiješi dvostruka kruna, koju je također već osvajao u Hrvatskoj i Ukrajini.

– Bila je ovo teška sezona za sve, ali nikada nismo odustali i na kraju smo uspjeli doći na prvo mjesto. Sada želimo dvostruko slavlje, želimo uzeti i turski kup – rekao je nakon utakmice predsjednik Bešiktaša Ahmet Nur Çebi.

Posljednje utakmice Süper Lig odredile su i one koji ispadaju u Drugu ligu. Gençlerbirliği, koji je izgubio s 1:2 u Trabzonsporu, pridružit će se Denizlisporu, Ankaragücüu i Erzurumsporu koji su već ispali iz najjače turske lige. To će biti prvi put da se nijedan klub iz glavnog grada Ankare ne natječe u natjecanju Süper Lig od sezone 1980. – 1981.

Hrvati s naslovima

No vratimo se za kraj još malo na Domagoja Vidu i pobjednike pa spomenimo da su se među vatrenima koji u lipnju idu na Europsko nogometno prvenstvo naslovima prvaka već okrunili Marcelo Brozović i Ivan Perišić (Inter), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Josip Juranović (Legia) te naravno Dominik Livaković, Mislav Oršić i Bruno Petković (Dinamo). Čeka se još krunidba Šime Vrsaljka i Ive Grbića u madridskom Atleticu ili pak Luke Modrića u Real Madridu.

Ključne riječi

Komentara 3

ST
Stipan
07:31 17.05.2021.

Turci vole ružne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije