Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema volje

Da želi, država može tražiti od Dinama da plaća porez

Zdravko Mamić (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
12.08.2010.
u 13:09

Vani su nogometni klubovi dionička društva ili također udruge građana, ali s obvezom plaćanja poreza na dobit.

Da Porezna uprava želi, Dinamo i svi drugi klubovi mogli bi plaćati porez na dobit na transfere igrača.

– U članku 6. zakona o porezu na dobit stoji odredba po kojoj Porezna uprava od udruge može zahtijevati da vodi dvojno knjigovodstvo – objašnjava Ivan Zelić, bivši financijski direktor Hajduka.

Posebno bi se to trebalo odnositi na udruge za koje je očito da ne posluju kao neprofitne. U Hrvatskoj se samo Hajduk preoblikovao u dioničko društvo i ima obvezu plaćanja poreza na dobit. Nije riječ o plaćanju poreza za svaki transfer, nego na kraju godine kada se zbroje prihodi i rashodi i utvrdi bruto dobit, 20 posto od tog iznosa daje se državnoj blagajni. U udrugama nema prihoda i rashoda nego tzv. manjka prihoda ili manjka rashoda, ali bez obveza plaćanja poreza. Takvo što nameće i pitanje ustavnosti, odnosno jesu li svi jednaki pred zakonom.

Zakon o sportu koji je u izradi trebao bi, između ostaloga, donijeti odredbu po kojoj će se svi klubovi, prije svega profesionalni, morati preoblikovati u dionička društva. Trenutačno to rade i košarkaški klubovi Zadar i Split.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
13:18 12.08.2010.

Da želi, država može tražiti od Dinama da plaća porez ali to nesmije tražiti od Tuđmanove familije, Sanadera, mamića i Polančeca jer oni su stvarali nezavisnu balkansku i krv i znoj za nju uz minimalnu nadoknadu davali..

DH
dalibor.hren
14:16 12.08.2010.

Na fotki je pogled ludog čovjeka

LU
luanti
15:54 12.08.2010.

jel mamić spominjo mamu svima u večernjem ili samo nekima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije