Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOALICIJA

Sporazum potpisali SDP i HNS: Svugdje zajedno osim u Dugoj Resi

27.01.2009.
u 17:05

KARLOVAC – Predsjednici županijskih organizacija SDP-a i HNS-LD-a dr. Bruno Kurelić i Zvonko Spudić uspješno su završili pregovore i danas potpisali sporazum o koaliciji za predstojeće izbore za Karlovačku županiju.

Zajednička lista
Sklapajući predizbornu koaliciju te dvije stranke dogovorile su i zajedničkog kandidata za župana, a ta dužnost pripala je dr. Bruni Kureliću. Svaka stranka daje i po jednog kandidata za zamjenika župana; tako je HNS odlučio kandidirati dip. ing. elektrotehnike Branka Mohorića, koji je voditelj zastupstva Jadranskog osiguranja u Karlovcu i vanjski predavač informatike na karlovačkom Veleučilištu. Ispred SDP-a kandidat za zamjenika župana je dip. ing. građevinarstva Pero Karmelić, koji je direktor kemijsko-građevinske industrije KGK Karlovac, a u gospodarstvu je prisutan već 28 godina.

– Danas predstavljamo ljude čiji životopisi jamče da ćemo moći uspješno i pošteno preuzeti upravljanje županijom, stoga pozivam građane da nam dadu povjerenje. Ova vremena su ozbiljna i traže ozbiljne ljude, mi to jesmo i spremni smo na takve izazove. Naš zajednički izborni program je u fazi finalizacije i usklađivanja, a nakon potvrđivanja na stranačkim tijelima bit će predstavljen javnosti – kazao je dr. Bruno Kurelić.

Zvonko Spudić istaknuo je da njegova stranka prvi put od 1993. godine ulazi u predizbornu koaliciju, a za partnera su odabrali SDP, jer su procijenili da zajednički mogu dobiti izbore na razini Karlovačke županije.

– Ljudski potencijal i politički prostor koji imaju obje naše stranke daju nam za pravo da razmišljamo na takav način. Osim toga, SDP i HNS u svome političkom djelovanju zastupaju slične interese i nema potrebe da se sukobljavamo, a vjerujem da će i građani prepoznati naš zajednički program i dati nam punu podršku – zaključio je predsjednik županijskog HNS-a Z. Spudić.

Dobitna kombinacija
Koalicija SDP-HNS nastavit će pregovarati i s drugim strankama, a dogovori će biti ‘spušteni’ i na općine i gradove. Tako će sporazum o koaliciji uskoro biti potpisani i za gradove Karlovac, Ozalj i Ogulin, potvrdio je Zvonko Spudić. Jedino u Dugoj Resi te dvije stranke na izbore izlaze samostalno.

Želite prijaviti greške?