Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Željko Joksimović ponovno stiže u Varaždin

'19.09.2011., Zagreb - Koncert Zeljka Joksimovica na Bundeku u sklopu Rujanfesta.  Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
PR
Autor
PR članak
23.05.2012.
u 15:18

Nastupit će 23. lipnja u Areni Varaždin

Nakon prošlogodišnjeg iznimno uspješnog gostovanja u Varaždinu, jedan od najpopularnijih pjevača regije Željko Joksimović ponovno stiže u barokni grad. Nastupit će 23. lipnja u Areni Varaždin.

No, prije nastupa u Varaždinu očekuje ga – između ostaloga – i nastup na Eurosongu, gdje će predstavljati Srbiju s pjesmom Synonym (ili u srpskoj verziji 'Nije ljubav stvar'). Njegova pjesma na kladionicama iznimno dobro stoji, predviđaju mu, naime, plasman među prvih 5.

Željko Joksimović postao je poznat najširoj publici kada je na "Eurosongu 2004." predstavljao Srbiju i Crnu Goru pjesmom "Lane moje" i osvojio odlično drugo mjesto. Veliki uspjeh na "Eurosongu" ponavlja i dvije godine poslije kada je skladao glazbu za pjesmu "Lejla", s kojom je Hari Varešanović predstavljao Bosnu i Hercegovinu.

Pjesma je osvojila treće mjesto, a Željko Joksimović osvojio je i prestižnu nagradu za najboljeg kompozitora ("Composeraward") prema mišljenju svih kompozitora sudionika festivala. Stoga Joksimović ima razloga nadati se i ove godine visokom plasmanu.

Željko Joksimović, koji svira čak jedanaest instrumenata, skladao je i pjesme "Čija si" i "Nesanica" koje je otpjevao preminuli Toše Proeski te pjesmu "Miljacka" za Halida Bešlića. Njegovi koncerti posebna su pak priča – posvećeni su širenju ljubavi, a njegovi tekstovi pokazuju koliko voli i cijeni publiku kojoj se obraća.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?