Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna odluka

Završena je sudska agonija Ane Tenžere s RTL televizijom

Ana Tendzera
Davor Puklavec/Pixsell
04.08.2013.
u 15:00

Zbog izvanrednog otkaza novinarka je tužila tv kuću i dobila je prvostupanjsku presudu. Od novinarstva nije odustala i trenutačno je dopisnica Al Jazeere Balkan

Televizijsku karijeru Ana Tenžera započela je na mreži lokalnih postaja CCN, zanat je kasnije nastavila tesati na Z1 televiziji, zatim na Novoj TV te RTL-u otkuda je otišla s ružnim uspomenama.

Koban nedostatak vremena

Ani je prije četiri godine RTL uručio izvanredan otkaz, zbog čega ih je novinarka tužila i nakon četiri godine sudske agonije i dobila prvostupanjsku presudu i sada očekuje potvrdu presude i na Županijskom sudu.

– Otkaz mi je uručen 26. veljače. Dan prije toga bila sam na presici državnog odvjetnika Mladena Bajića i snimala sam prilog o kampanji protiv korupcije. Dok sam bila u montaži, urednica mi je rekla da skratim svoje priloge u “čitance”. Samo 15 minuta prije početka RTL-ovih vijesti, urednica mi je rekla da napišem vijest o onečišćenju u Slavonskom Brodu. Nije mi dala više informacija i u nedostatku vremena, na internetu sam pretražila spomenutu temu. U brzini nisam primijetila da su informacije koje sam dobila pretragom zapravo stare, to nije primijetila ni urednica, zbog čega je u Vijestima pročitana vijest stara tri mjeseca – prisjetila se Ana.

Sutradan je pozvana na razgovor kod urednika Igora Bobića i Ivana Lovrečeka te voditeljice odjela za ljudske resurse.

– Rekli su mi da sam dobila izvanredan otkaz, na što sam ih pitala što će se dogoditi ako ne potpišem te papire. Odgovorili su mi da neću dobiti svoje papire. Po savjetu svog odvjetnika Alana Sorića papire sam ipak potpisala i sutradan ih odmah tužila – veli Tenžera.

Teško razdoblje

Anu je zaboljelo što je RTL u svom priopćenju medijima o njenom otkazu napisao da je Ana izvještavala iz Slavonskog Broda, što je netočno jer je samo napisala vijest o tom gradu.

– Bila sam razočarana jer su kolege prenijele samo priopćenje RTL-a bez da su i mene nazvali. U tim trenucima utješni su bili komentari čitatelja koji su hvalili moj novinarski rad a prisjetilisu se i nekih puno većih grešaka RTL-ovih zaposlenika koji nisu bili tako kažnjeni kao ja – govori novinarka.

Ne skriva da joj je otkaz nanio štetu jer potencijalni poslodavci nisu oduševljeni kada vide da ste dobili izvanredni otkaz. Trenutačno piše za dubrovački portal Oko i dopisnica je Al Jazeere Balkan, ali priznaje da joj nedostaje televizijsko izvještavanje.

– Za Al Jazeeru pišem članke gospodarske i političke tematike, ali nedostaje mi televizijski duh jer sam u tom mediju kao 21-godišnjakinja i započela svoj novinarski put – priznaje Tenžera. Slobodno vrijeme najradije posvećuje svom ljubimcu Deniju, u čijem društvu ćete je često zateći na zagrebačkom Jarunu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije