Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Sarajevo Film Festival 2019

Tisuće obožavatelja stvorili „Najveće srce u Sarajevu“

Obožavatelji diljem regije, od srca su poklonili festivalu „Najveće srce u Sarajevu“ s posebnom porukom Svi smo mi istog filma
21. kolovoza 2019. u 11:46 137 prikaza
Sarajevo Film Festival
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/19

Nikad svečaniji Sarajevo Film Festival okupio je ove godine zvijezde svjetske kinematografije i pripremio tisućama posjetitelja posebno slavlje za svoj 25. rođendan. I dok cijeli grad živi s festivalom koji je postao jedno od ključnih mjesta na kulturnoj mapi Europe, tisuće posjetitelja sudjelovali su u obilježavanju jubilarnog izdanja festivala na sasvim poseban način. Obožavatelji diljem regije, od srca su poklonili festivalu „Najveće srce u Sarajevu“ s posebnom porukom Svi smo mi istog filma.

Pod ovim motom dugogodišnji prijatelj i sponzor SFF-a, Atlantic Grupa, već nekoliko godina promiče ideju kulture, otvorenosti, povezanosti i kreativnosti diljem regije. Jer upravo za vrijeme festivala, Sarajevo posjete tisuće glumaca, redatelja, producenata, ali i mladih talenata, entuzijasta i obožavatelja filmske umjetnosti koji će svoj put u svijetu filma i umjetnosti tek pronaći. Mnogi od njih ove su sezone, Sarajevu i Festivalu zahvalili posebno emotivnom gestom. Sudjelujući u projektu Svi smo mi iz istog filma, na svojim su društvenim mrežama objavili fotografiju s motivom srca, a tisuće fotografija otkrile su na Festivalskom trgu malo umjetničko djelo – mozaik pod imenom „Najveće Srce u Sarajevu“. U samom središtu događanja, u nedjelju 18. kolovoza, otkrivena je ova instalacija i kao poseban poklon uručena Mirsadu Purivatri, direktoru Sarajevo Film Festivala.

Sarajevo Film Festival | Autor : Promo Foto: Promo

„Jako smo ponosni na prijateljstvo koje Atlantic Grupu već dugi niz godina veže uz Sarajevo Film Festival i ljude koji su učinili neviđeno mnogo za cijelu regiju. Bogat program kojim nas oduševe svake godine i ogromna podrška mladima talentima i mladim kinematografijama samo su dio atmosfere koja nas svake godine čini sretnima i ponosima što smo dijelom ove priče. Zato smo posebno zahvalni svim posjetiteljima koji su ostavili svoje srce ovdje na Festivalskom trgu i zajedno s nama obilježili 25. rođendan festivala i još jednom pokazali da smo svi mi iz istog filma“, izjavila je prilikom uručenja mozaika Miranda Mladin, izvršna direktorica za marketing i inovacije Atlantic Grupe.

''Ponosni smo što je i ove godine s nama Atlantic Grupa, s kojom nas veže dugogodišnje prijateljstvo. Brojni su filmski profesionalci, glumci, prijatelji koji su dio svog srca ostavili uz Sarajevo Film Festival, a nadamo se da su za nezaboravnu uspomenu iz Sarajeva ponijeli i dio festivalske atmosfere. Atlantic Grupa je kroz našu dugogodišnju suradnju učinila mnogo za Festival i nadamo se da nas u budućnosti čeka još puno toga lijepoga'', izjavio je direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

Sarajevo Film Festival | Autor : Promo Foto: Promo

Stvaranju mozaika „Najveće srce u Sarajevu“ pomogli su i popularni glumci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije koji su putem svojih društvenih mreža poslali  posebno emotivnu poruku. Kakve uspomene ih vežu uz omiljeni festival otkrili su u videu Svi smo mi iz istog filma neka od najpoznatijih imena regije: Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Moamer Kasumović, Mario Drmać, Milan Marić, Nataša Ninković i Ula Furlan. Već 25 godina Sarajevo Film Festival dodjeljuje nagrade Srce Sarajeva za najbolja ostvarenja u filmu, a za posebno jubilarno izdanje, najveće je srce svom omiljenom festivalu poklonila publika. Nastanak samog mozaika mogao se pratiti i na web stranici putem koje su se mogle poslati fotografije s motivom srca, a kako izgleda „Najveće srce u Sarajevu“ možete pogledati na stranici www.svismomiizistogfilma.com.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh