Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

“Tiranin” – obiteljska drama o tradiciji, ljepoti i surovosti Bliskog istoka

Tiranin - pravi
Foto: Fox
1/2
PR
Autor
PR članak
03.08.2015.
u 15:23

FOX-ova serija “Tiranin” koja započinje s emitiranjem 05.08. u 22:00h na FOX kanalu,

priča je o dramatičnom i dirljivom pokušaju glavnog lika BASSAM AL-FAYEED-a odnosno Barry-a kako ga zovu u Americi, da pobjegne od svoje obitelji i svega što ona znači na nekom drugom kraju svijeta. Misleći da je uspio stvoriti svoj život daleko od svih duhova prošlosti i traumatičnog djetinjstva, teško se miri sa činjenicom da se život pobrinuo da ga vrati svemu od čega je naizgled uspio pobjeći.

Barryeva obitelj živi u izmišljenoj državi Abbudin, na Bliskom istoku, gdje su na vlasti Barryev otac- kontroverzni diktator i stariji temperamentni brat JAMAL, dok Barry živi i vodi skroman život sa svojom suprugom i djecom u Americi. Nakon očeve iznenadne smrti Barry se vraća u domovinu nakon 20 godina samonametnutog progonstva te odmah biva uvučen u obiteljsku dramu i nacionalnu politiku Abbudina. Kada uvidi da njegov brat Jamal nema ni trunke osjećaja za pravdu i moralnost, u dosluhu s članovima američke vlade Barry potajice želi svrgnuti tiransku vladavinu. Prva sezona serije završava državnim udarom i Barryevim uhićenjem pod optužbom za izdaju, nakon što je Jamal otkrio bratovu urotu.

Druga sezona nam početkom kolovoza donosi pregršt novih političkih događanja u Abbudinu zbog kojih JAMAL razvija savezništvo sa Kinom, nadajući se da će tako Abbudinu priskrbiti status svjetske sile i tako nastaviti očevu tiransku tradiciju. Odluka da ne pogubi brata zbog izdaje prerasta u sve glasniju pobunu koja raste iz dana u dan, a Barry postaje simbol borbe za slobodu čime se jaz između braće sve više razvija.

Život u Abbudinu postaje sve brutalniji, osveta postaje još okrutnija a dugovi stižu na naplatu....

U glavnim ulogama: ADAM RAYNER (Bassam 'Barry' Al-Fayeed), JENNIFER FINNIGAN (Molly Al-Fayeed), ASHRAF BARHOM (Jamal Al-Fayeed), MORAN ATIAS (Leila Al-Fayeed), NOAH SILVER (Sammy Al-Fayeed), ALICE KRIGE (Amira Al-Fayeed), ALEXANDER KARIM (Ihab Rashid), CAMERON GHARAEE (Ahmed Al-Fayeed), SIBYLLA DEEN (Nusrat Al-Fayeed).

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?