Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže se surogat - majke

Nitko ne zna tko su, a rađaju najpoznatiju djecu na svijetu

Foto: PA/Pixsell, Instagram
1/4
28.07.2017.
u 13:45

Premda mnogi javno osuđuju korištenje usluga surogat-majki, bogati i slavni na to se ne obaziru i sve više posežu za ovim načinom roditeljstva.

Kim Kardashian i Kanyeu Westu ispunit će se želja da još jednom postanu roditelji, a surogat-majka, koja je navodno već tri mjeseca trudna, rodit će im blizance.

Vijest je poput munje odjeknula u javnosti, a potvrdio ju je i izvor blizak paru kazavši kako su Kim i Kanye jako uzbuđeni što im u obitelj dolaze čak dvije bebe.
– Surogat-majka nije osoba bliska obitelji. Unajmili su je putem agencije i pobrinut će se da joj ništa ne nedostaje tijekom trudnoće. Kako je riječ o blizanačkoj trudnoći, dobit će i više novca. Umjesto planiranih 4500 dolara mjesečno, dobit će 5000 dolara više – potvrdio je izvor blizak obitelji. Kim Kardashian je često isticala kako bi voljela imati još djece jer je i sama odrasla u velikoj obitelji, no liječnik joj je to zabranio zbog zdravstvenih problema, tj. dijagnoze placenta accreta, odnosno abnormalnog srastanja posteljice sa stijenkom maternice.

Iako je u mnogim zemljama, pa i u Hrvatskoj, surogat-majčinstvo zabranjeno, u Americi, gdje je ono dopušteno, mnogi su, uglavnom poznati i bogati, iskoristili mogućnost da im druga žena rodi dijete. Tako je nedavno i Ronaldo dobio blizance, a i njegov prvi sin rođen je na isti način. I dok ovakve slučajeve koji nisu medicinski uvjetovani mnogi osuđuju, tvrdeći kako je to način na koji bogataši iskorištavaju žene slabijeg imovinskog stanja, o surogat-majčinstvu kao opciji u slučajevima neplodnosti, karcinoma ili drugih zdravstvenih problema kritičari manje glasno negoduju.

Surogat-majka dijete je tako rodila Nicole Kidman i Keithu Urbanu, Rickyju Martinu, Goranu i Ivani Višnjić, Sari Jessici Parker i Matthewu Brodericku, Dennisu Quaidu i Kimberly Buffington. Robert De Niro čak je dvaput postao otac na takav način. Prvi je put dobio blizance, a kad mu je 2011. surogat-majka rodila kći Helen Grace, njegova je supruga Grace Hightower imala 55, a on čak 68 godina.

Komentara 1

LA
LawAbidingCitizen
13:08 29.07.2017.

i boli nas racku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije