Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednik Masterchef

Šime Sušić traži posao u struci, rado bi djeci predavao povijest

Sime Susic
21.12.2011.
u 08:00

Pobjednik prve sezone reality showa Masterchef u šoping-centru je predstavio knjigu i kuhao s obožavateljicom iz publike. Dio knjige napisao je i član žirija Radovan Marčić

– Kuhanje je moja ljubav i na tome će ostati, a mogu se pohvaliti da sam danas diplomirao na Filozofskom fakultetu pa sam postao profesor povijesti i geografije – pohvalio se prekjučer Šime Sušić (25). Pobjednik prve sezone Masterchefa u zagrebačkom šoping-centru, ispred trgovine Algoritam, predstavio je knjigu “MasterChef – Dnevnik pobjednika”. U njoj je, uz razne recepte i trikove, opisao što je sve naučio u showu, kako se nosio sa stresom i koje je emocije proživljavao uz ostale kandidate kad su se ugasile kamere.

Želi poučavati djecu

No, najbolji amaterski kuhar u Hrvatskoj ne razmišlja o radu u restoranu ili da otvori vlastiti sa 200.000 kuna koje je osvojio u Masterchefu. Radije bi, ističe, poučavao djecu.

– Evo, tražim posao u struci. Želim biti profesor koji će na zanimljiv način djeci prenositi zanimljive podatke iz povijesti i geografije – kaže Šime, koji već deset godina, uz podatke iz povijesti, “štreba” i one o ribama. Kod kuće u staklenkama drži posebne vrste.

– Imam u pripremi i riblju kuharicu sa savjetima za sušenje ribe pa, ako se nakladniku svidi, mogao bih i drugu objaviti jer se ova prva, kako čujem, dobro prodaje – smije se Sušić dok kuha ispred trgovine izdavača.

Tko je novi član žirija?

Na izazov je izazvao jednu posjetiteljicu centra. Spremali su piletinu u umaku od naranče, maslina i paprike.

– Još ne znam tko će naslijediti Tomislava Gretića, no znam da o tome ovisi hoću li ja ostati u showu – kaže Radovan Marčić. Uz Šimu, i stručnjak za gastronomiju u knjizi je opisao uspomene iz showa.

– Nisam vjerovao da će Masterchef ispasti tako dobar show te da će promovirati poštenje i pokazati da se pobjeda stječe poštenim radom. Velika mi je čast što sam u žiriju – zaključio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije