Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stare vijesti

Neobičan gaf u 'Dobro jutro, Hrvatska', voditelj se odmah ispričao gledateljima

Foto: HRT screenshot
1/7
22.02.2023.
u 10:18

HRT je brzo shvatio kako im se potkrala tehnička pogreška u puštanju vijesti pa se voditelj Davor Meštrović brzo obratio gledateljima i odmah ispričao

Svi koji su svoje današnje jutro započeli s HRT-ovom emisijom "Dobro jutro, Hrvatska", primijetili su pomalo neobičan gaf koji im se dogodio u eteru, no voditelj Davor Meštrović (55) s producentima i realizatorima emisije jako se brzo snašao i objasnio što se dogodilo.

Naime, u vijestima koje se uvijek prikazuju unutar emisije, jutros su bile informacije o "crvenom meteoalarmu", snijegu u Lici i Gorskom kotaru te oluji koja je poharala Split i hrvatske otoke, visoki vodostaji rijeka itd. A nakon toga išao je i prilog o obilježavanju operacije Maslenica u Zadru u kojemu su bile izjave generala Ante Gotovine i premijera Andreja Plenkovića.

No, HRT je brzo shvatio kako im se potkrala tehnička pogreška u puštanju vijesti te da su slučajno pustili vijesti od, kako se činilo po informacijama, kraja siječnja ove godine. Nakon reklamnog bloka voditelj emisije Davor Meštrović obratio se gledateljima i odmah ispričao. 

– Poštovani gledatelji, iz našeg informativnog medijskog servisa javljaju da je došlo do nekakvog problema s vijestima, tako da nismo vidjeli današnje vijesti. Radimo na tome. Vidimo se u vijestima, što se informativnog programa tiče, u osam sati – rekao je Meštrović. 

Sudeći po brzoj reakciji realizatora emisije, kao i uvijek do sada, sigurni smo da im ni gledatelji neće zamjeriti na iskrenoj pogrešci koja nije tako rijetka ni čudna u velikim produkcijama kao što je to HRT.

Ova emisija ove je godina ušla u 31. godinu prikazivanja, a fascinantno je kako je i dalje ostala podjednako kvalitetna, informativna i zabavna kao što je bila davne 1992. godine kada se prvi put u uvodnoj špici začuo glas Maje Blagdan i stihovi Steve Cvikića na glazbu Rajka Dujmića. Ispijanje prve jutarnje kave uz vijesti iz svijeta i zemlje i vremenske prognoze iz emisije je za mnoge ritual kojeg se ne odriču ni kad su na odmoru. Ta legendarna emisija s kojom se mnogi Hrvati bude i razbuđuju svakodnevno donosi mnogo zanimljivih priča iz cijele Hrvatske, a sa svojim je gledateljima bila i u teškim vremenima Domovinskog rata kad su nas reporteri izvještavali s prve linije bojišnice. 

Kako navodi arhivska građa HTV-a, emisija je započela s radom 27. travnja 1992. godine i to u sklopu programa ''Za slobodu'' koji je počeo u vrijeme Domovinskog rata 1992. godine. Od tada pa sve do danas emitirane su tisuće i tisuće epizoda.

A sadašnja voditeljska postava koju čine Davor Meštrović, Zlata Mück Sušec, Doris Pinčić, Mirko Fodor, Maja Ciglenečki, Ognjen Golubić i Vicko Dragojević.

VIDEO Podatak koji će zaprepastiti fanove Leta 3: 'Mama ŠČ' nije na Billboardovoj listi najslušanijih u Hrvatskoj

Komentara 9

VI
Vivian
13:28 22.02.2023.

U to vrijeme emisije su bile daleko kvalitetnije od danasnjih.

PR
prajdali100
18:46 22.02.2023.

I dan danas " Dobro jutro Hrvatska" je dobra i gledana.Nažalost,u cjelini, informativni program HRT je skoro pa negledljiv.Perfidna,pokvarena cenzura na sve strane.Selekcija vijesti užasna.Sve mijenjati.

NO
Nordik
15:45 22.02.2023.

Ukinuti HRT i njegove naknade, taj šlamperaj i navijanje za hdz nitko ne gleda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije