Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi projekt

Nakon 8 godina Goran Milić opet na TV-u, znamo i otkada

goran milić
Foto: Al Jazeera
1/5
19.08.2019.
u 15:00

Četiri epizode dokumentarno-putopisne serije Gorana Milića dočarat će nam dobre i loše strane ove lijepe Cube

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u novu Jesensku shemu HTV-a 2019. ulazi s dva izmino zanimljiva domaća dokumenatrna projekta: dokumentarnom serijom u četiri nastavka “Liječnici političari” koji starta u ponedjeljak, 16. rujna na Prvom program (HRT HTV1) ponedjeljkom u 20:05, te dokumentarno-putopisnim serijalom autora Gorana Milića “Cuba si, Cuba no”, koja kreće već dan ranije, u nedjelju 15. rujna u 21 sat na HTV1 (nakon toga serijal će se emitirati nedjeljom u 20:40).

Četiri epizode dokumentarno-putopisne serije Gorana Milića dočarat će nam dobre i loše strane ove lijepe karipske zemlje. Priče su to o kubanskoj revoluciji, Fidelu Castru i Che Guevari, nesvrstanosti, kubanskoj ekonomiji i svakodnevnom životu, siromaštvu, ali i relativnoj sreći ljudi.  Bit će govora i o kubanskoj medicini, glazbi… Tim iznimno živopisnim serijalom se legendarni Goran Milić vraća na HRT u velikom stilu – budući da je u mirovini, ali „ne miruje“, pa je Kubu proljetos posjetio šesti put. Stoga je on prava osoba za usporedbu koliko se taj čarobni karipski otok promijenio u posljednja četiri desetljeća.

 A dokumentarni serijal “Liječnici političari” bavi se posve drugom temom. Naime, Hrvatska ima najveći broj liječnika političara u Europi! Zašto su mnogi ugledni liječnici od 90-ih godina do danas odlučili bolnice i bijele kute zamijeniti saborskom ili ministarskom foteljom? Neki su ostali i liječnici i političari, neki se više nikada nisu vratili među pacijente, a neki su požalili što su dugo ostali u političkoj areni suočeni s brojnim aferama.

Dokumentarna serija u 4 epizode prikazuje profesionalni, politički ali i privatni život šesnaestero hrvatskih liječnika i političara. To su: Ivica Kostović, Andrija Hebrang, Mate Granić, Željko Reiner, Milan Kujundžić, Darko Milinović, Ivić Pašalić, Drago Prgomet, Biljana Borzan, Mirando Mrsić, Vladimir Šišljagić, Božo Petrov, Ines Strenja Linić, Andro Vlahušić, Stipe Jadrijević, Mišo Krstičević.  Scenaristice i urednice: Patricija Levak i Melinda Kurilj-Antunović. Redateljica je Ines Pletikos.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije