Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Kako poboljšati televizijski program? Acu Stankovića zamijeniti bilokim!

Deset ideja za TV ružu, ali i neke druge, mnogo unosnije nagrade
18. kolovoza 2019. u 06:30 89 komentara 20228 prikaza
Aleksandar Stanković
Foto: HRT/Screenshot
Pogledajte galeriju 1/6

Jedan od najvećih hrvatskih proizvođača mobilnih aplikacija, agencija 'Five', prije nekoliko mjeseci najavila je novu, genijalnu i za nekoga potencijalno lukrativnu inicijativu. Cijelu stvar je na društvenim mrežama objasnio jedan od njihovih osnivača, a sve se svodi na to da; ako imate neku dobru ideju - dat će vam 100.000 Eura (riječima: stotisuća eurića).

Davor Meštrović HRT-ov voditelj otvoreno o svemu: 'Kad smo saznali za tumor, nije nam bilo svejedno'

I, to nije sve, objašnjavaju dalje. Navodno je tih sto milja samo početak. Nakon toga će pomoći i da se od nekih drugih investitora pronađe milijun eura.

'Mi smo raketa koja će te poslati na Jupiter!”, poentirali su snažno za kraj svoje objave koja je odmah postala glavna vijest na World Wide Webu, a za par tjedana, kada su i ovi sporiji, pomalo zastarjeli mediji to upratili, i na televiziji...

Kako sve do sada nitko nije ponudio tu ideju vrijednu njihova novca, ovim putem, evo, izlazim u javnost s 10 ideja vrijednih te nagrade, ali i ove moje TV ruže, a koje bi uvelike mogle poboljšati našu svakodnevnicu - barem onu televizijsku!

Will Ferrell Miro Par TV ruža ide kampanji u kojoj su Will Ferrell i Zach Galifianakis u glavnim ulogama

Kao prvo i osnovno, Maria Stanića bi trebalo postaviti za stručnog komentatora na Novoj TV za vrijeme reprezentativnih utakmica.

Svaka čast Mati Biliću i Jerku Leki što pokušavaju napraviti određenu TV karijeru kada već nisu uspjeli reprezentativnu. Pa, evo, i Joško Jeličić je to učinio. Ali, kada već imamo jednog tako kvalitetnog bivšeg reprezentativca, koji je iznimno elokventan, hrabar i sjajno se razumije, a pri tome je još i nezaposlen, šteta je ne iskoristiti ga u takvom formatu.

Mislim da bi onda i reprezentaciji ponovno krenulo. Otkad su, naime, na Novoj TV, i nismo imali baš previše razloga za slavlje.

U Potjeri bi, nadalje, osim 'lovaca', svakodnevno trebalo mijenjati i voditelje.

Tarik je, nema nikakve sumnje, sjajan voditelj. Najbolji na televiziji! Pa ipak, da iz dana u dan gledamo Cristiana Ronalda kako pimpla loptu, malo bi nam dosadio. Isto to se dogodilo s Tarikom nakon više od 800 emisija. Ono, međutim, što će se dogoditi s njegovim nasljednikom Joškom Lokasom - da će nam dosaditi već nakon prvog gledanja - moglo bi se ovim izbjeći. Rotiranjem nekoliko voditelja, naime, po istom principu kao što to rade i s 'lovcima', ovaj inače veoma dobar kviz, dobio bi jednu sasvim novu dinamiku.

Vakuline upute Novo lice na HRT-u! Nakon radija ovaj meteorolog staje i pred TV kamere

3. Acu Stankovića zamijeniti bilokim!

Ali, doslovno bilokim. Može i onim računovođom Darkom kojega je prije koju godinu doveo u goste te lažno predstavio kao najvećeg ekonomskog gurua.

Vinko Štefanac?

Zašto da ne.

4. HRT-ov Dnevnik vratiti u pola 8h.

Nije bilo potrebe da se natječu s vijestima konkurentskih televizija na način da vrijeme prikazivanja prilagođavaju njihovim terminima. Dovoljno je što u središnjoj informativnoj emisiji ne izvještavaju o 'Gospodinu Savršenom' ili ni malo humorističnoj seriji 'Na granici' kao što to čine na RTL-u i Novoj.

Željka i Alkesandar Stanković sretna vijest Stigla prinova! Aleksandar Stanković ponovno postao otac, supruga otkrila detalje s poroda

Kao što su vrlo brzo odustali od onog eksperimenta s dva voditelja, tako bi se i s terminom prikazivanja trebali vratiti na staro jer zasigurno nisam jedini koji već godinama 15 minuta kasni na početak Dnevnika.

A, trebalo bi otkupiti i sve sezone Don Mattea. U Italiji se već prikazuje dvanaesta, a mi svako malo ponovno krećemo od šeste i završavamo na devetoj. Što se, pobogu, događa u iduće tri sezone s narednikom Cecchinijem? Hoćemo li to ikada saznati?

Emisija 'Provjereno', palo mi je na pamet, mogla bi se početi baviti slučajevima s vlastite televizije. Od emisija koje su predmet postupka u slučaju Fimi Media, preko njihova novinara optuženog da je bio jedan od kurira međunarodne narko-skupine, pa sve do natjecatelja reallity showa s nacističkim obilježjem i tučnjavama povezanim s drogom na 'Farmi'.

Samo u vlastitoj kući, shvatio sam, imaju materijala za nekoliko sezona tako nepristranog provjeravanja s kojim se lažno reklamiraju.

Ples sa zvjezdama bio je mnogo bolji na HRT-u, pa bi ga, sukladno tome, tamo trebalo i vratiti, a sadašnjem držaocu prava na licencu neka ostanu toliko voljene reklame kojima su upropastili spomenuti show. Rene Bitorajac bi, isto tako, u potpunosti trebao napustiti tu televiziju, a Frano Ridjan bi mu - unatoč tome što je glumac - trebao dozvoliti da na nekom drugom programu nastavi s voditeljskim radom.

Odbio voditi HRT Mlakar: Da sam prihvatio Tuđmanovu ponudu, danas bih bio na Mirogoju

O tome kakav bi on bio u 'Potjeri', pa i bez onih rotacija, nema potrebe ni da spominjem...

9. U 'Otvorenom', ali i u svim drugim emisijama koje to prakticiraju, a pogotovo onima koje se predstavljaju kao informativne, zakonom bi trebalo zabraniti prikazivanje SMS ili Facebook komentara gledatelja.

Neka ljudi nazovu ako imaju štogod za reći!

Eh da, skoro sam zaboravio: deseta i posljednja, ali ne i najmanje vrijedna ideja za poboljšanje TV programa koji svakodnevno gledamo, odnosi se na onog Jozu Ćurića.

Neka čovjek malo smanji doživljaj! Ni njegov frend Aco Buntić ne može vjerovati da se čovjek može toliko uzbuditi neovisno o tome izvještava li sa suđenja Perkoviću ili, eto, sa zelene tržnice...

Za kraj ovog popisa od 10 na brzaka sastavljenih ideja s kojima konkuriram za ovu iznimno bogatu nagradu, naveo bih još i to da ukoliko 'Five-ov' stručni žiri procijeni da to nije nešto za njih, te mi na pravdi Boga uskrate isplatu, neću očajavati.

miro par Ovaj show neće vas zabaviti ni donijeti vam prijeko potrebno opuštanje na kraju radnog dana

Obratiti ću se svakoj od gore navedenih televizija direktno.

Ne treba mi, naime, raketa koja će me lansirati na Jupiter, dovoljno će mi biti i da se malo popravi TV program ovdje na Zemlji.

Ivan Đikić
TEŠKE OPTUŽBE
Đikić žestoko prozvao Beroša: 'Zašto ne odgovorite tko je iz Vladina savjeta zaradio na testovima'
Samo na Večernji TV-u
Financijski stručnjak Igor Škrgatić otkriva kako se riješiti ovrha i ostalih financijskih problema
 • Spezispezi:

  Acu ne sme niko da dira. To je krak hobotnice koju drži hrvatski car Pupi, a Plenki mu se klanja.

 • Avatar navijač
  navijač:

  Ako Škoro bude predsjednik , prvi referendum mora biti ukidanje udbaškog harača zvanog RTV pretplata.

 • Klarica:

  Acu maknuti odmah.