Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival graševine

Najslušanije pjesme Gazda, Garavuša i Fijakera

festival graševine (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/7
01.06.2013.
u 07:58

Izvedeno je na festivalu 17 novih pjesama uz nastup solista i tamburaških sastava

Prvog dana 3. Festivala graševine i pjesme u Kutjevu proglašene su tri najslušanije skladbe sa prošlogodišnjeg festivala i nagrađeni njihovi izvođači , te je  izvedeno 17 novih pjesama uz nastup solista i tamburaših sastava. Prva najslušanija pjesma je „Sedmica“ koju su pjevale Gazde, druga „Nisam te voljela dovoljno“ ženskog sastava Garavuše iz Kutjeva, a treća po slušanosti je pjesma Županjca Krešimira Stipe Bogutovca „Kuća mala, kuća sirotana“ u izvođenju osječkog Fijakera.

Nove pjesme izvedene su na otvorenom prostoru perivoja poznatog kutjevačkog dvorca, a unatoč kiši pratilo ih je više tisuća posjetitelja koji su najtoplije primili nastupe Miroslava Škore, Gazda, Ivana Zaka sa Beginima, dueta Ivana Banfić-Osman Hadžić, Bosutskih bećara, Antonije Šole, Žige, Mejaša i drugih.

Festival je otvorenom velikom povorkom petnaestak folklornih skupina, koje su nastupile na festivalskoj pozornici, te jahača i konjskih zaprega , a oni su u mimohodu prošli ulicama Kutjeva. Sudionike je pozdravio Goran Šutalo, predsjednik novoosnovane Udruge Vinota koja je organizator priredbe, a ona okuplja vinare i ljubitelje vina.

Druge festivalske večeri u subotu se izvodi dvadesetak novih skladbi koje su zajedno sa onima iz prve večeri objavljene na dvostrukom albumu. Uz festivala se održavaju brojne promocije albuma i video spotova, a priređena sdu kušanja najboljih vina, te bogata gastronomska ponuda uz nastup tamburaša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije