Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dojmovi iz ria

Kad je riječ o navijanju, mi smo za Brazilce ‘male bebe’

htv
Foto: Boris Jelavić
1/4
29.06.2014.
u 11:00

Novinar HRT-a prenio nam je dojmove iz Rio de Janeira, odakle komentira utakmice i radi priloge, grad još nije istražio jer su gužve strašne, a slobodnog vremena ima malo.

Dio marljivog HRT-ova sportskog tima koji iz Brazila prati Svjetsko nogometno prvenstvo je i Marko Šapit.

Ležeran način života

S još sedam kolega Marko se utaborio u Riju, odakle iz ureda International Broadcasting Centra izvještava s utakmica i radi priloge za HRT-ov program.

– Teško je ovo natjecanje uspoređivati s bilo čime. S bilo koje strane, sportske, logističke… Nevjerojatna je ta brazilska, pa i općenito južnoamerička strast za nogometom. Mi smo za njih “male bebe”, to vas se mora dojmiti. Osim toga, u jednome dijelu me se dojmilo, a s druge strane i šokiralo šarenilo koje pruža Rio de Janeiro. Od prirode do uvjeta i načina života. Njihova ležernost, usporenost, neviđene su. Sve je onako polako, polako, sutra ako ikako može, ne izlaze iz druge brzine – priča Šapit. Kada je o utakmicama riječ, sraz Čilea i Španjolske bio mu je najzanimljiviji. – Osim atmosfere koju su stvorili sjajni čileanski navijači, to je bila utakmica u kojoj se Španjolska oprostila od naslova prvaka svijeta, ali i u kojoj je završena jedna era u povijesti nogometa – kaže novinar. Vremena za razgledanje Rija nije imao previše, u malim pauzama, kaže Šapit, nemoguće je nešto razgledati jer su gužve u Riju strašne.

Nespremni domaćini

Dosta se pričalo o organizacijskim propustima domaćina, na što Marko kaže: – Brazilci se trude, to im se mora priznati. Svaki dan napreduju, ali u tome i jest problem. Realno, oni su prilično nespremni dočekali ovo prvenstvo i dok se oni sasvim spreme, mi ćemo otići kući. Iskreno, kad čovjek izbliza vidi situaciju ovdje, mora se složiti s onim Brazilcima koji smatraju da njima ovo nije trebalo. Kad vidite te favele i uvjete života u njima, kad vidite ogromnu razliku života između neke visoke i srednje klase i njih, to vas mora šokirati.

>>HRT: Za SP u Brazilu nećemo potrošiti 50 milijuna eura

Komentara 1

LO
logitech1
13:15 29.06.2014.

to jer pravi navijači nemaju dovoljno novca za gledati ovakvu hrvatsku.. kad netko dođe na poljud onda su oni male bebe za nas.. jednostavno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije