Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Čuvam vas"

Hrvatska umjetnica šokirala priznanjem: 'Pijem krv članova svoje obitelji i tako pokušavam utažiti ljutnju'

Foto: Promo
1/3
26.05.2023.
u 09:46

Izložba radova Morane Mandac pod nazivom "Čuvam vas" otvara se večeras u Galeriji Kranjčar, a bit će izložena do 31. svibnja

Večeras se u Galeriji Kranjčar otvara izložba umjetnice Morane Mandac pod nazivom „Čuvam vas“. Kako stoji u najavi izložba "Čuvam vas" umjetnički je rad nastao iz osjećaja ljubavi i posesivnosti prema uskom krugu voljenih osoba. - Ljutnju uzrokovanu njihovom odsutnosti pokušavam utažiti fizičkim činom čuvanja i ispijanja njihove krvi. Svatko od njih  darovao mi je krv kako bi moja posesivnost bila u miru. Ispijanje krvi predstavlja prihvaćanje žrtve koju su oni učinili za mene, zahvalnost i utaživanje želje za fizičkom prisutnošću - izjavila je umjetnica koja smatra da su ljubav i krv usko povezane. 

Foto: Promo

- Nositeljice su života, kako ovog opipljivog tako i onog duhovnog. Krv je tekućina koja kroz organizam prenosi hranjive tvari i kisik te samim time omogućuje život. Ljubav je potrebna tom istom organizmu kako bi se razvio na psihičkoj i duhovnoj razini. One izviru jedna iz druge, osnažuju i hrane jedna drugu. Sadržaj fotografija je skup bljeskova uspomena koje se pojavljuju kao svakodnevne, utješne slike vremena provedenog s voljenim osobama - poručuje Mandac. 

Teme radova Morane Mandac često su povezane s prolaznošću i smrti, a mediji kojima se do sada koristila bili su grafika, crtež, ilustracija, fotografija i digitalna grafika. Rad Čuvam vas diplomski je rad na sveučilišnom diplomskom studiju Grafika Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Izložba je otvorena do 31.svibnja.

VIDEO Lovkinja Morana Zibar odgovarala je na 'teška' pitanja Nevena Ciganovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije