Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noć sevdalinki

Amira Medunjanin 16. ožujka vraća se u Zagreb

Amira
Foto: Srđan Doroški
1/2
09.01.2015.
u 12:55

Pjesme s albuma 'Silk & Stone', ali i neke druge dragulje sevdalinke i tradicionalne pjesme s ovih prostora, Amira s ekipom sjajnih glazbenika donosi publici za nešto više od dva mjeseca.

 Svjetski priznata umjetnica Amira Medunjanin 16. ožujka vraća se u Zagreb, ovaj put u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, što će biti njezin prvi samostalni nastup u toj dvorani i ujedno dosad najveći koncert u Hrvatskoj.

Amiri i njezinim suradnicima Lisinski je dobro poznat, upravo su pod njegovim krovom snimili novi studijski album 'Silk & Stone'. Pjesme s ovog albuma, ali i neke druge dragulje sevdalinke i tradicionalnih pjesama ovih prostora, Amira s ekipom sjajnih glazbenika te jedinstvenim senzibilitetom, energijom i emocijom 'donosi' publici za nešto više od dva mjeseca. 

'Posljednjih par godina, nekako s proljeća uvijek dođem u Zagreb. Ovog puta imam priliku nastupati u Lisinskom. Velika je to obaveza, ali i čast. I zaista se veselim nastupu jer smo u prosincu 2013. godine upravo u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog snimili 'Silk & Stone', i mislim da ne može bolje od toga. Mislim da će zagrebačka publika, kao i nekoliko puta do sada, odrediti u kom smjeru će nastup ići. Ljudi već znaju da nikada ne ponavljam gradivo. Ja i očekujem neku novu priču, što me izuzetno raduje. Tako da ima puno dobrih razloga da se svi dobro zabavimo. Pripremili smo poseban program i nekoliko iznenađenja. Ovim putem željela bih pozvati drage ljude na novi susret u ponedjeljak, 16.ožujka, da nam svima radna sedmica dobro krene'- izjavila je Amira Medunjanin uoči zagrebačkog koncerta.

Album 'Silk & Stone' objavljen prošle godine, u izdanju Aquarius Recordsa, donosi 10 skladbi, vrhunske interpretacije nekih od najljepših tradicionalnih pjesama s ovih prostora, kao što su 'Eleno kerko', 'Kradem ti se u večeri', 'Ima dana'... Album je producirao i aranžirao cijenjeni i nagrađivani jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić, a osim što ga je prigrlila publika, bilježi i hvalospjeve kritike. 

'Silk & Stone' je Amirin peti album, nasljednik hvaljenog albuma 'Amulette' iz 2011. (Harmonia Mundi/World Village). 

Ulaznice:

Ulaznice su od danas u prodaji na blagajni Lisinskog ili na www.ulaznice.hr i prodajnim mjestima u sustavu Ulaznice.hr.

Do 1. veljače u prodaji će biti povoljnije ulaznice po cijeni od 100 / 125 / 150 / 175 kn; od 2. veljače cijena ulaznica bit će 125 / 150 / 175 / 200 kn.

 

>>Pjevačica Amira Medunjanin VIP club pretvorila u crkvu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije