Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZADINA CRKVENE DEKLARACIJE

Hrvatska ovako ne može opstati. Evo što predlaže Crkva, stav o migrantima izazvao val reakcija

03.11.2021.
u 11:33

Velika je nevolja natjerala Katoličku crkvu u Hrvatskoj da otvori temu demografije, iseljavanja i migracija na svome Šestom hrvatskom socijalnom tjednu. Istina, nije to samo crkvena tema, odnosno Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve htio ju je prezentirati još lani, ali ga je u tome spriječila pandemija koronavirusa. Tema je goruća za cijelo društvo i naciju tj. „krajnji je čas da nešto učinimo“, kao što je poručio đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, izrazivši nadu da će i „sredstva društvenoga priopćavanja pomoći da doista cijeli narod bude svjestan zahtjevnosti i urgentnosti te zadaće te svatko na svom području života i djelovanja dati svoj doprinos“. Ta golema zabrinutost iznjedrila je Deklaraciju od 14 točaka u kojima se traži da se zaustave negativni demografski trendovi, razradi strategija vezana za masovno iseljavanje iz Hrvatske i promisli o useljavanju u zemlju.

Komentara 18

DU
Deleted user
13:15 03.11.2021.

Crkvi je samo bitno da lova sjeda a tko će uplacivat manje je bitno 😊

VI
vidum
13:35 03.11.2021.

Vlasti Zapadnih zemalja, pa time i Hrvatske, čine sve da unište bilo kakav prirast stanovništva. Roditeljima zabranjuju kontrolu nad djecom. Djeci se daju neograničena prava, pa praktično postaju gospodari vlastitih roditelja. Tu je naročito obespravljen onaj kojeg se nekad nazivalo gazdom kuće. Djeca, koja su uglavnom jedinci, vide kako žive njihovi roditelji. Zato svoje "djetinjstvo" nastoje produžiti do roditeljske smrti, i nije im ni na kraj pameti da se žene i udaju i tako dijele sudbinu vlastitih roditelja. Jesmo li svjesni toga da sre ovdje radi o najvećem i najgorem genocidu nad vlastitim narodom? I sad ovdje uskače crkva, kako bi popunila prazan prostor ne pitajući za cijenu koju će netko platiti. Pogodite tko ?

DL
dvanaest_legija
16:29 03.11.2021.

Crkva u Hrvatskoj samo je vazal HDZ-a, te je izgubila svaki kredibilitet kojeg je u teškoj povijesti našega naroda mukotrpno izgradila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?