Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dom

Pločice više nisu samo u kupaoni i kuhinji, nego u cijelom stanu

pločice (1)
Foto: Arvih Vl
1/10
20.03.2010.
u 12:15

Hladnoća opločenih podova može se izbjeći ugradnjom podnoga grijanja, a iznimno je moderno opločivanje zidova u stanu.

Pločice u dnevnom boravku? Dizajneri to smatraju izvrsnom idejom. Tradicionalno kuhinjske i kupaonske podne i zidne obloge osvajaju cijeli stan “oponašajući” drvo, tapete, kamen, metal, kožu, lakirane površine... Omogućile su to nove tehnologije proizvodnje s kojima su pločice dobile profinjene glazure: laserski metalizirane, fluorescentne, glazure koje stvaraju efekt gledanja kroz vodu ili kretanje oblika ovisno o kutu promatranja... Uzorci se posebnim tehnikama skeniraju na pločice fotografskom preciznošću, bez uočljiva ponavljanja, pa se, primjerice, opločena površina doima poput prirodnoga mramora.

Pločice se sve češće izrađuju od postojanog materijala kresa, a osobito su profinjene i elegantne pločice od najfinije porculanske keramike. Hladnoća tako opločenih podova može se izbjeći m

ugrađivanjem podnog grijanja, a ako se ipak ne možete pomiriti s idejom o pločicama na podu dnevnog boravka, znajte da je veliki hit u uređenju interijera opločivanje zidova u takvim “toplim” prostorijama. Tako možete dobiti mnogo otporniju i dugovječniju alternativu tapetama (neke pločice doista vjerno oponašaju izgled tapeta) koja podnosi vlagu i lako se održava. Moderne su pločice vrlo velikih dimenzija te one visokog sjaja i zanimljivih reljefnih uzoraka poput, primjerice, onoga koji podsjeća na čipku ili hrapavu strukturu drva. Pri kupnji vodite računa o tome da pločice na većoj površni mogu izgledati znatno drukčije nego “u komadu”, pa se svakako savjetujte sa stručnjacima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?