Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usluge i pomoć

Besplatni online sadržaji Knjižnica grada Zagreba

Foto: Marin Tironi/Pixsell
22.03.2020.
u 18:11

Knjižnice grada Zagreba pozvale su sve građane da za vrijeme mjera sprječavanja širenja epidemije koronavirusa posegnu za online uslugama KGZ-a koje među ostalim omogućuju posudbu e-knjiga, uslugu stručne pomoći knjižničara, a osiguran je i poseban YouTube kanal.

"Knjižnice grada Zagreba, poput brojnih kulturnih ustanova, u vrijeme kada su zatvorene zbog sprječavanja širenja koronavirusa nude građanima niz online usluga", stoji u priopćenju KGZ-a.

Iz KGZ-a, tako, podsjećaju na uslugu posudbe e-knjige putem aplikacije ZakiBook, koja je pokrenuta u svibnju 2019. i zahvaljujući kojoj članovi KGZ-a, uz svoj članski broj i pin, mogu čitati više od 600 naslova e-knjige na četiri različita uređaja – mobitelu, tabletu, e-čitaču ili računalu.

Besplatne eKnjige s popisa koji su sastavile Knjižnice grada Zagreba dostupne su na poveznici http://www.kgz.hr/hr/e-izvori/besplatne-eknjige-5189/5189.

Onima koji u izolaciji pripremaju stručne radove, ili se jednostavno zanimaju za neku temu, knjižničari će pomoći u pronalaženju i odabiru tiskanih i internetskih informacijskih izvora putem usluge "Pitajte knjižničare" (https://www.knjiznica.hr/pitajte-knjiznicare/ ).

U vrijeme kada su odgođena sva kulturna događanja, Knjižnice grada Zagreba na svom YouTube kanalu (https://www.youtube.com/user/KnjizniceZagreba ) osigurale su snimke različitih događanja koja su se održala, znanstvene tribine "Eppur si muove", književne tribine "Književni petak", radionice "Upoznajmo glazbene instrumente" i druge.

Digitalizirane zbirke (https://digitalnezbirke.kgz.hr/) svim zainteresiranima omogućuju pregledavanje mnoštva knjiga i slikovnica, fotografija i razglednica, partitura i druge građe inače teško dostupne, poput izdanja "Šegrta Hlapića" iz 1913. godine, knjige "Moja najmilija slikovnica" Stjepana Širole, najznačajnijih naslova Augusta Šenoe, te rijetkih dijela Marije Jurić Zagorke.

Sve je dostupno na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba www.kgz.hr.

Komentara 1

ST
starigrad
08:40 27.03.2020.

Ma bravo!!! Prekrasno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije