Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Rio 2016 Rio 2016

Šef IAAF-a Coe: Sara Kolak najveća je atletska senzacija

– Nisam čovjek koji burno reagira, no u meni plamti radost. Zlato Fantele i Marenića melem je na sve jedriličarske rane, a Sara Kolak je hoolywoodska priča.
21. kolovoza 2016. u 08:15 9 komentara 3310 prikaza
Sara Kolak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Bjelosvjetski prognozeri bili su u pravu kada su predviđali da će Hrvatska u Riju osvojiti osam, a možda i više medalja. A da je riječ o fascinantnom dometu hrvatskih sportaša pokazuje i ljestvica koja nas svrstava na 4. mjesto po broju zlata po glavi stanovnika odnosno na 7. mjesto po broju ukupnih medalja na broj stanovnika. A to je ushitilo i predsjednika HOO-a Zlatka Matešu:

– Premda nam to neki ne priznaju, sustav sporta postoji, jer postoje i klubovi, stručni rad pa su svi ti osvajači medalja i njihovi treneri u nekom od razvojnih programa HOO-a.

Bili bi i bolji kad bi Hrvatska imala nacionalnu strategiju sporta.

– Rok za izradu nacionalne strategije bio je devet mjeseci, a prošlo je devet godina. Sada su sve ove medaje u žiži interesa javnosti, no ako ćemo o tome pričati za četiri mjeseca bit će opet kao i prije četiri mjeseca.

Da je Mateša u pravu pokazala je i televizijska debata dvojice kandidata za premijera, Milanovića i Plenkovića, u kojoj niti jedan nije pokazao zanimanje za ulaganje u sport, no čelniku HOO-a ni to zasad raspoloženje ne kvari.

– Nisam čovjek koji burno reagira, no u meni plamti radost. Zlato Fantele i Marenića melem je na sve jedriličarske rane, a Sara Kolak je hoolywoodska priča. Predsjednik IAAF-a Sebastian Coe mi je rekao da je ona najveće iznenađenje cijelog atletskog programa u Riju. Čestitao mi je i predsjednik MOO-a Thomas Bach rekavši da s obzirom na broj stanovnika predstavljamo sportsko čudo obećavši da će 10. rujna doći u Zagreb na proslavu 25 godina HOO-a.

Sara Kolak: Zlato meni nije iznenađenje, pa tko bi čekao još četiri godine?

Sara Kolak slušala je himnu sa suzama u očima

JAKO GA JE VOLIO
Posljednji Cicini dani: Smrt prijatelja ga je dotukla, tada je sve krenulo nizbrdo
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • stomugromova:

    Mateša trkelja o strategiji razvoja hrvatskog sporta,a ulupao je desetine milijuna kuna u propali projekt Sportske Televizije.I još ima obraza biti na čelu HOK,a sportaši nemaju niti za osnovne rekvizite,poput Sare Kolak,veslača itd.Glavno da se on slika i šepuri nakon ... prikaži još! najvećeg uspjeha hrvatskog sporta.Katastrofa .

  • boyosb:

    Mateša, ja ću ovo pristojno reći: 3 olimpijske medalje u atletici a Hrvatska nema dvoranu za atletiku, pametnome dosta, poklopi se ušima i šuti!!!! Pola od ovih 10 medalja su roditelji i natjecatelji izborili, zašuti ili radi !!!

  • pessimus:

    ono što je tony blair bio u politici ( napad na irak temeljem krivih obavještajnih podataka), to je sebastian coe u sportu.