Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvojac na pariće

Kakva dominacija! Braća Sinković uvjerljivo do finala

Martin i Valent Sinković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/18
09.08.2016.
u 16:09

Hrvatski veslači favoriti su za medalju, a finalna utrka na rasporedu je u četvrtak u 15.40

Aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće braća Martin i Valent Sinković u utorak su izborili plasman u finale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što su u svojoj polufinalnoj skupini osvojili prvo mjesto.

Braća Sinković vodili su od starta do finiša i lakoćom su kontrolirali utrku te su na kraju pobijedili sa sekundu i 23 stotinke boljim vremenom od Norvežana Kjetila Borcha i Olafa Tuftea. Treće mjesto, posljednje koje je vodilo u finale, osvojili su Britanci Jonathan Walton i John Collins.

Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014., braća Sinković upisali su pobjede u 28 utrka u nizu na velikim natjecanjima, računajući od kvalifikacija do finala.

U drugoj polufinalnoj skupini prvo mjesto pripalo je Litavcima Mindaugasu Griskonisu i Sauliusu Ritteru, koji su imali dvije sekunde i 34 stotinke slabije vrijeme od braće Sinković. Iz te skupine u finale su još ušli Talijani Francesco Fossi i Romano Battisti te Francuzi Hugo Boucheron i Matthieu Androidas.

Finale dvojca na pariće je u četvrtak, 11. kolovoza, u 15.40.

Komentara 3

JS
John_Smith
16:34 09.08.2016.

bravo momci... skupite se i pametno i jako u finalu . ajmooooo

HR
Hrvatska3014
17:50 09.08.2016.

Bravo dečki! Vi ste naš ponos i sreća!

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
21:20 09.08.2016.

ti bokca tri zaveslaja na kraj piranskoga zaljeva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije