Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslan kući

Incident u Riju, sportaš potjeran s OI-a: ' Takvo ponašanje je neprihvatljivo!'

Olimpijske igre - otvaranje
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
09.08.2016.
u 11:27

Ovaj sportaš suspendiran je i 2009. kada je uzeo kokain tri dana prije nacionalnog prvenstva

Nizozemski gimnastičar Yuri van Gelder potjeran je s Olimpijskih igara zbog "teškog kršenja" pravila reprezentacije nakon što je, poslije kvalifikacija u finale ruča, cijelu noć proveo opijajući se u Riju, objavila je nizozemska gimnastička reprezentacija.

Van Gelder (33) napustio je olimpijsko selo u subotu navečer i proveo je cijelu noć slaveći prije nego se vratio rano u zoru u nedjelju, prekršivši tako pravila koja se odnose na konzumaciju alkohola i napuštanja reprezentativne baze.

– To je užasno za Yurija, ali ovakvo ponašanje je neprihvatljivo – kazao je šef nizozemske misije Maurits Hendriks. – U sportu, to je katastrofa, ali nismo imali drugog izbora s obzirom na pravila koja je prekršio.

Van Gelder, svjetski prvak u vježbama na ručama iz 2005., već je prije kršio reprezentativna pravila na velikom sportskom događaju. Suspendiran je i 2009. kada je uzeo kokain tri dana prije nacionalnog prvenstva.

Nizozemska olimpijska reprezentacija uvela je stroga pravila svojim sportašima na OI u Rio de Janeiru. Prema pisanju medija, sportašima je zabranjen odlazak u Rio iz sigurnosnih razloga, a sportaši koji završe svoja natjecanja moraju se vratiti kući kako ne bi ometali kolege.

Komentara 2

LI
liliZG
12:10 09.08.2016.

Razumljivo, ne bi prošao niti doping test, pa zašto se s njim zamarati...

LI
Lisabon
14:11 09.08.2016.

On,Radcenko iz Hajduka i Artem Milewsky su zajedno pijancevali i slavili pobjedu Hajduka nad Istrom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije