Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener priznao da su odbili

Kosovarka koja je osvojila zlato odbila doping-test, prijeti joj suspenzija

2016 Rio Olympics - Judo - Victory Ceremony - Women -52 kg Victory Ceremony - Carioca Arena 2 - Rio de Janeiro, Brazil - 07/08/2016. Majlinda Kelmendi (KOS) of Kosovo reacts. REUTERS/Toru Hanai FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTI
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
09.08.2016.
u 10:51

Majlinda Kelmendi osvojila je naslov olimpijske pobjednice u kategoriji do 52 kilograma u Rio de Janeiru i tako svojoj državi donijela prvu medalju u povijesti

Kosovska džudašica Majlinda Kelmendi, koja je prije nekoliko dana osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, mogla bi biti suspendirana. Naime, Međunarodna džudo organizacija (IJF) objavila je informaciju da je protiv nje pokrenut postupak jer je odbila dopinško testiranje tijekom priprema za OI koje je odrađivala u Francuskoj.

"Kontrola se provodila u Francuskoj, a ona ju je odbila. Postupak je u tijeku, ali suspenzija, ako do nje dođe, odnosila bi se samo na natjecanja koja se održavaju u Francuskoj", priopćili su iz džudo saveza.

Agron Kuka, trener džudo reprezentacije Kosova, osvrnuo se na cijeli slučaj.

– Trenirali smo kada nam je došla jedna ženska osoba i tražila uzorak za kontrolu. Međutim, ona kod sebe nije imala isprave, nismo znali o kome se radi. Mi smo cijelo vrijeme bili u kontaktu sa Savezom, ali nismo željeli dati uzorak krvi i urina osobi za koju nismo znali da je uopće odgovorna za to. I tu je kraj priče, ne znam zbog čega se sad podiže tolika prašina oko toga – kazao je Kuka.

Majlinda Kelmendi osvojila je naslov olimpijske pobjednice u kategoriji do 52 kilograma u Rio de Janeiru i tako svojoj državi donijela prvu medalju u povijesti.

Komentara 105

BI
bijelocrveni
11:39 09.08.2016.

Vi novinari izgleda dobivate placu u sbijanskim dinarima kada ovako ocito drukate!

Avatar Becarina
Becarina
11:51 09.08.2016.

Clanak narucen od Vucica ili Seselja.

PA
Paket
11:35 09.08.2016.

Sad će sigurno Srbi tražit da joj se oduzme medalja i bla, bla, bla. Zavist je gadna stvar. Susjedi, valjda ćete i vi osvojiti jednu medalju do kraja OI. iako vam to ne želim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije