Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
budite dosljedni

Kažete sebi da hoćete pa opet ne vježbate? Možda je u ovome problem

žena na akuču
Foto: Thinkstock
19.02.2014.
u 12:20

Budite iskreni prema sebi - ako imate vremena za gledanje serije, imate vremena i za vježbanje.

Nemate vremena?

Korisnije je vježbati tri-četiri puta dnevno po 10 minuta nego 40 minuta odjednom. Ako ne možete odvojiti ni toliko vremena, kombinirajte vježbe sa svakodnevnim aktivnostima (radite trbušnjake dok gledate TV, čučnjeve dok zalijevate cvijeće itd.).

Vježbajte nekoliko puta tjedno po desetak minuta. Budite iskreni prema sebi - ako imate vremena za gledanje serije, imate vremena i za vježbanje.

Ne možete odoljeti kauču?

Čim se vratite s posla legnete na kauč i više se ne dižete. Postoji način da se izvučete iz tog začaranoga kruga. Zalijepite poruke na televizor, računalo i hladnjak s porukom: “Prvo vježbaj!” ili “Ne još!”. Idite u teretanu odmah poslije posla (osim ako imate psa kojeg morate voditi u šetnju). Ako kod kuće imate sprave za vježbanje, odmah se bacite na posao. Što god radili, nemojte sjesti! Ako ste ponekad baš izuzetno umorni - vježbajte kraće od uobičajenog vremena. Godit će vam!

Teretana je daleko, skupa ili oboje!

Ako je tako, odmah se ispišite i vježbajte kod kuće. Trčite, hodajte, vozite bicikl ili rolajte. I najmanja aktivnost odlično utječe na zdravlje. Ako ste kućni tip, uvijek su vam na raspolaganju videokasete i DVD-i koje možete kupiti ili posuditi.

Foto: pixabay

Mrzite vježbanje jer vam djeluje preteško

Vježbe ne trebaju biti teške i zamorne. Nemojte se opterećivati velikim težinama u teretani ili sklekovima unedogled. Umjereno se bavite sportom, i to onim koji vam najviše odgovara. Sportovi za uživanje su tenis, joga ili pilates. Izbjegavajte ono što vam ne odgovara i upražnjavajte aktivnosti koje će vam povratiti energiju i volju za vježbanjem.

Zamislite da imate cijeli dan pred sobom i da ga možete isplanirati kako god želite. U kojim aktivnostima biste najviše uživali? Uređivanju vrta? U igri s djecom u prirodi? Bilo što od ovoga godit će vašem tijelu. Osmislite dan i iskoristite ga na najbolji mogući način.

Uz stručnu podršku i personaliziran pristup donesite zdravu odluku i lako izgubite suvišne kilograme unutar online kluba Mršavimo zajedno!

>>Niste počeli vježbati? Vrijeme je ako do ljeta želite imati lijepu figuru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije