Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Integrativni pristup liječenju karcinoma: viša kvaliteta života za oboljele

biobran
16.04.2024.
u 10:15

U suvremenom društvu, rak predstavlja jedan od najvećih zdravstvenih izazova, s incidencijom koja neprestano raste. S obzirom na to, inovativni pristupi i integrativne terapije postaju ključni u borbi za poboljšanje ishoda liječenja i kvalitete života oboljelih.

Na nedavnom stručnom skupu za ljekarnike koji je organizirala Biovega, liječnik dr. Martin Luzbetak, koji djeluje u Beču i Düsseldorfu, podijelio je svoja znanja i iskustva o integrativnom pristupu u liječenju raka. Naglasio je ključnu ulogu personalizirane dijagnostike i kvalitetne suplementacije u optimizaciji imunološkog odgovora pri liječenju malignih bolesti.

"Razumijevanje specifičnosti bolesti svakog pojedinca ključno je za uspjeh liječenja," rekao je dr. Luzbetak. „Koristeći naprednu dijagnostiku tumorskog tkiva ili, kada to nije moguće, analizirajući cirkulirajuće tumorske stanice i DNK iz krvi, možemo precizno prilagoditi terapije koje ciljaju specifične karakteristike karcinoma kod svakog pacijenta."

Također je istaknuo važnost integracije zdravih životnih navika i prehrane u svakodnevni život pacijenata. "Pacijente trebamo poticati da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem kroz zdravu prehranu, redovitu tjelesnu aktivnost na otvorenom i ciljanu upotrebu dodataka prehrani. To ne samo da poboljšava ishode standardnih terapija, već i opću kvalitetu života," dodao je.

Arabinoksilan - najjači prirodni imunomodulator

Jedna od komplementarnih terapija koju je Dr. Luzbetak godinama testirao i koja se pokazala kao najjači imunomodulator u svim testiranjima jest terapija arabinoksilanom. Kako je snažni arabinoksilan ključni sastojak u Biobranu , dr. Luzbetak je kroz svoju praksu uveo upravo taj suplement. „Biobran je ne samo dopuna terapiji, već je ključni element u osnaživanju imunološkog sustava pacijenata," rekao je. "Stimulacija prirodnih ubojica, ili NK stanica, temelj je njegove učinkovitosti, jer te stanice igraju ključnu ulogu u identificiranju i uništavanju abnormalnih ili rakom zaraženih stanica, što je od vitalnog značaja u borbi protiv raka“, rekao je te potkrijepio tvrdnje studijima slučaja iz svoje liječničke prakse. Tome u prilog svjedoče i znanstvena istraživanja objavljena 19.09.2019. u scientdirect.com pod nazivom „Spoj arabinoksilana iz rižinih mekinja i kvaliteta života pacijenata oboljelih od raka.“

Arabinoksilan je značajan jer se može sigurno koristiti uz standardne terapije raka bez rizika od dodatne toksičnosti, nema nuspojava niti kontraindikacija. Ova karakteristika čini ga idealnim izborom za pacijente koji se već suočavaju s nuspojavama kemoterapije, radioterapije ili drugih ciljanih terapija. "Korištenjem arabinoksilana, pacijenti mogu zadržati kvalitetu života zahvaljujući smanjenju toksičnih učinaka, uz istovremeno pojačavanje imunološkog odgovora," objasnio je dr. Luzbetak.

Jednostavnost upotrebe ovog suplementa, koji se može primjenjivati oralno, dodatno olakšava njegovu integraciju u svakodnevni režim liječenja, što je važno za poboljšanje pridržavanja terapije od strane pacijenata.

U integrativnom pristupu dr. Luzbetak naglašava i važnost podrške jačanju pacijenata kroz dodatke prehrani poput omega-3 masnih kiselina, selena, vitamina D3 i kvalitetnih probiotika. "Ovi dodaci nisu samo važni za opće zdravlje, već pridonose cjelokupnom jačanju tijela, što je posebno važno za pacijente oboljele od raka," rekao je.

Integrativni pristup liječenju za veću kvalitetu života oboljelih

S obzirom na složenost raka kao bolesti, jasno je da nema jedinstvenog rješenja. Međutim, integriranjem napredne personalizirane dijagnostike i terapija, kao što je arabinoksilan, s holističkim pristupom zdravom načinu života, pomaže pacijentima ne samo da se bore protiv raka, već i da vode zdraviji život - unatoč dijagnozi. Integrirajući napredne terapeutske metode s promišljenim životnim stilom, možemo ne samo povećati šanse za oporavak, već i znatno poboljšati kvalitetu života pacijenata. To je pristup koji transformira liječenje raka iz borbe za preživljavanje u put prema boljem, zdravijem životu.

"Kombinacija personalizirane medicine i podržavajuće suplementacije, kao što ja radim s arabinoksilanom, može značajno unaprijediti standardne režime liječenja, smanjujući istovremeno opterećenje na pacijente i povećavajući šanse za uspješan ishod," ističe dr. Luzbetak. "Ljudi oboljeli od raka trebaju biti partneri u svom liječenju, informirani i ohrabreni da donose odluke koje će pozitivno utjecati na njihovo liječenje i oporavak."

Integracija personalizirane dijagnostike, naprednih terapija i pažljivo odabranih dodataka prehrani ključna je za pružanje sveobuhvatne skrbi koja transformira liječenje raka i u prvi plan stavlja kvalitetu života oboljelih.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije