Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pametna odjeća

Pametne gaće mogu spasiti život

gace2_nnn_ziv_130610
Emporio Armani
13.06.2010.
u 18:00

Znanstvenici se nadaju da bi pametna odjeća mogla omogućiti promatranje pacijenata u njihovim domovima, što bi smanjilo troškove bolnica

Pametne gaće su revolucionarni dio muške odjeće koje nisu samo udobne za nošenje nego mogu i spasiti život. Elektronički biosensor utisnut je na pojasu gaća, a mjeri krvni tlak, otkucaje srca i druge vitalne znakove, jer je konstantno u dodiru sa kožom. Tehnologiju je razvio profesor Joseph Wang sa University of California San Diego.

Profesor Wang kaže da je uređaj precizan, te da na rezultate ne utječu trenje ili gužvanje odjeće. Nada se da bi pametna odjeća mogla omogućiti promatranje pacijenata u njihovim domovima, što bi smanjilo troškove bolnica. Ovaj projekt inače potiče američka vojska, te će se isprobati na američkim vojnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije