Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka, četvrtfinale

Mandžukić inicirao veliki preokret Bayerna, Atletico izbacio Barcelonu!

Bayern - Manchester United
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
09.04.2014.
u 22:44

Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta, borio se kao i uvijek, a postigao je i ključni pogodak s kojim se Bayern ekspresno vratio u igru

Nogometaši Bayerna pobijedili su Manchester United sa 3:1 i plasirali se u polufinale Lige prvaka, iako su do toga došli teže nego što rezultat sugerira. Prva utakmica u Manchesteru završila je 1:1 pa su obje momčadi u uzvrat ušle vrlo oprezno, nisu srljale u napad. Pomalo je to bilo i čudno jer Pep Guardiola istrčao je s izrazito ofenzivnim sastavom, u početnoj postavi bili su Ribery, Robben, Götze, Müller, Mandžukić...

S obzirom na to da se igralo dosta tvrdo, prvi je dio bio pomalo razočaravajuć, nije bilo pravih prigoda, a završio je bez pogodaka. Treba izdvojiti samo da je u 17. minuti Valencia postigao pogodak, ali ga sudac nije priznao zbog opravdano dosuđenog zaleđa.

Eurogol Evre

U nastavku, pak, drugačija slika, utakmica se potpuno rasplamsala, a to je zasluga Manchester Uniteda koji je zabio prvi pogodak na utakmici i tako ju potpuno otvorio. Crveni vragovi poveli su u 57. minuti. Nakon ubačaja Valencije s desne strane lopta je otišla na suprotni dio kaznenog prostora, a Evra je iz trka pravom bombom rasparao mrežu Manuela Neuera.

Bio je to pravi šok za Allianz Arenu, koja ovog puta nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta jer je zbog Fifine kazne jedan sektor bio zatvoren. No, ovaj pogodak gostiju samo je razljutio nogometaše Pepa Guardiole koji su u samo 17 minuta postigli tri pogotka.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Prvo je Mario Mandžukić u 59. odlično reagirao nakon ubačaja Riberyja i glavom izjednačio, u 68. je Müller u mrežu ubacio Robbenov prizemni ubačaj, a točku na i stavio je sam Robben nakon odličnog solo prodora u 76. minuti.

Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta, borio se kao i uvijek, a postigao je i ključni pogodak s kojim se Bayern ekspresno vratio u igru.

Villa gađao grede

A veliko iznenađenje priredio je Atletico Madrid koji je izbacio Barcelonu. Momčad Diega Simeonea pobijedila je 1:0, a jedini pogodak zabio je Koke u petoj minuti. Adrian je pucao i pogodio gredu, a Koke je u nastavku akcije zabio pogodak vrijedan polufinala.

U prvom dijelu Villa je dvaput gađao okvir gola i propustio do kraja šokirati Katalonce, da bi u nastavku obje momčadi imale dvije velike prilike, ali rezultat se nije mijenjao.

Dakle, polufinalisti ovogodišnje Lige prvaka su Chelsea, Real, Atletico i Bayern.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Bayern - Manchester U. 3:1 (1:1)

Atletico - Barcelona 1:0 (0:0)

>>Svi igrači Barce prošli kontrolu u zračnoj luci, samo su Messija dodatno pregledavali

Komentara 6

BO
bojnik
20:25 09.04.2014.

Naprijed Mandzo sredi ljigave Engleze!

Avatar watson2
watson2
22:48 09.04.2014.

Mandzo odigrao odlicnu tekmu

TO
tonimohave
12:38 10.04.2014.

jes vala ,zamisli samo Dinamo i Lokomotiva Zagreb u polufinalu, ma ne bi bilo fer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije