Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žitarice

Što će se dogoditi ako svaki dan jedete zobenu kašu za doručak?

žitarice
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
10.01.2014.
u 14:42

Najgore što vam se može dogoditi nakon što mjesec dana doručkujete samo zobenu kašu je to da je, najvjerojatnije, nakon mjesec dana više nikad nećete okusiti.

Što će se dogoditi ako jedemo zobenu kašu za doručak svaki dan mjesec dana? Ništa loše jer je zobena kaša zdrava. No, je li svima toliko ukusna da je mogu jesti svaki dan? Najgore što vam se može dogoditi nakon što mjesec dana doručkujete samo zobenu kašu je to da je, najvjerojatnije, nakon tih mjesec dana više nikad nećete okusiti.

A taj scenarij želimo izbjeći. Zobena kaša odličan je izbor za doručak, posebice zato jer će odlično djelovati na vaš organizam, ali i držati vas sitima više vremena. Zobena kaša se probavlja polako, a obiluje vlaknima i bjelančevinama te ima nisku razinu masnoće i kalorija. Dat ćemo joj još jedan podignuti palac u zrak jer stabilizira šećer u krvi i smanjuje rizik od dijabetesa tip 2, jača imunološki sustav... Treba li vam još razloga da je počnete jesti?

Različite vrste zobi "traže" različite količine vode ili mlijeka, a i vrijeme kuhanja se razlikuje. Ali, nakon što ste je pripremili prema uputama na pakiranju, možete si dozvoliti malo eksperimentiranja i dodacima za bolji okus. Možete u kašu umiješati i grčki jogurt, žličicu meda, sjeckane komadiće jabuke, smeđi šećer i cimet.

Nije zabranjena niti žličica Nutelle i komadići banane, šumsko voće ili javorov sirup. Sada zaista nemate razloga reći da je zobena kaša tako neukusna da je ne biste jeli svaki dan.

>>Šest namirnica koje će smanjiti razinu kolesterola u tri mjeseca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije