Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Spremite okuse ljeta i jeseni - u staklenke!

Donosimo tradicionalnu zimnicu, ali i modernu, npr. chutney je ove godine hit te neke nove tehnike
04. rujna 2020. u 16:00 3262 prikaza
Zimnica
Foto: VL

Zima se bliži i valja se pobrinuti da je smočnicu puna savršenog ajvara, finih džemova i ostalih poslastica za uživanje kroz hladna razdoblja. 

I zato Večernji list donosi na dar posebni prilog Zimnica - narodno i moderno u utorak 8. rujna. 

Prilog o zimnici izrađen je u suradnji s poznatom Facebook grupom Starozagrebački recepti. Tako je u dogovoru s pokretačicom grupe Vesnom Prajz-Velić odabrano  šest žena koje su otkrile detalje recepata, a i koju caku i savjet u pripremi zimnice. 

Radi se o Tini Koren, Tatjani Kobija, Zrinki Lulić, Suzani Vulami, Tamari Drvar te Aniti Cetin, koja zimnicu radi zajedno sa snahom Anom Pandža.

Čitajte i kako se priprema i zelena sol, rozulin, chutney od šljiva i jabuka te na koji način ajvar ispeći u pećnici i kakve veze ima suđerica s pasterizacijom. 

Sve to i još više pronađite u posebnom prilogu Zimnica - narodno i moderno u utorak 8. rujna na dar uz Večernji list.

Vladimir Pecelj
POVRIJEĐEN I LJUTIT
Životna drama čovjeka kojem su se mnogi divili, oduzeli su mu krov nad glavom
Računalo
Novi način učenja
5 stvari koje trebate znati prije kupovine laptopa za novu školsku godinu