Naslovnica Lifestyle Putovanja

Split, Dubrovnik, Zagreb, Ljubljana, Beč, Trst: Jedan je grad neočekivano najskuplji

Istražili smo cijene nekoliko poznatih hrvatskih, kao i inozemnih hotela u vrijeme Uskrsa
16. travnja 2019. u 13:58 2 komentara 1356 prikaza
Zagreb, Split, Beč
Foto: Shutterstock
Pogledajte galeriju 1/6

Organizirati putovanje za vrijeme Uskrsa vjerojatno nije loša ideja s obzirom na to da cijene još uvijek nisu 'podivljale' jer se još uvijek nalazimo u turističkoj predsezoni. Ako ste ovog Uskrsa planirali nekamo otputovati, saznajte u kakvom se razmaku cijena kreću noćenja u domaćim hotelima, kao i onim inozemnim. U uzorak smo uzeli gradove poput Splita, Zadra, Dubrovnika, Rovinja, Opatije i Zagreba, kao i oni susjedne poput Beča, Ljubljane i Trsta. Usporedili smo približno jednaku kategoriju hotela, mahom one s četiri i neke s pet zvjezdica. 

Putovanja TRIKOVI Putujete s niskim budžetom? Ovi savjeti za uštedu novca bi vam itekako mogli pomoći

Cijena noćenja za dvije osobe u Dubrovniku za Uskrs kreće se oko 250 eura, i to kada je riječ o poznatim hotelima Hilton Imperial i Excelsior. Slična je situacija i u Zadru gdje je cijena noćenja u poznatom hotelu 'Falkensteiner' također 250 eura, a ako se odlučite za jeftiniju varijantu, dobar je odabir hotel Pinija za oko 100 eura. Uskrsno noćenje u hotelu Park u Splitu izići će vas oko 270 eura, dok je nešto povoljnija opcija hotel Atrium za 147 eura.

Park Split | Autor : Park Hotel Split Foto: Park Hotel Split

U Rovinju se cijena noćenja kreće između 350 (Monte Mulini) i 140 eura (Eden), ovisno o hotelu za kojeg se odlučite. Kada je riječ o našem glavnom gradu, za noćenje u Esplanadi izdvojit ćete 143 eura, a slična se cijena kreće i u Sheratonu. U Ljubljani zatječemo gotovo jednaku situaciju pa je tako noćenje u Grand Hotel Unionu oko 160 eura, a u hotelu InterContinental oko 200 eura.

Izložba pisanica i običaja nacionalnih manjina običaji nacionalnih manjina Dođite vidjeti kako Slovaci oblažu jaja čipkom te kako Talijani rade kolač golubica

Zanimljivo je kako je Trst skuplji od Beča, pa će te tako noćenje u poznatom hotelu Riviera & Maximilian's platiti oko 500 eura, dok ćete noćenje u hotelu Palais Hansen Kempinski platiti 375 eura.

 | Autor : Hotel Riviera Maximilian Foto: Hotel Riviera Maximilian

Jeftinija bečka varijanta bila bi Hilton Vienna Plaza za 212 eura, dok ćete noćenje u trsatskom hotelu Duchi Vis a Vis platiti 230 eura. 

Kravat pukovnija je jedna od zagrebačkih turističkih atrakcija. Upoznajte prve žene članice Kravat pukovnije:


 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka