Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recept

Sjemenke bundeve nemojte bacati - možete pripremiti ukusnu i zdravu grickalicu

Shutterstock
27.10.2020.
u 09:30

Priprema je jako jednostavna i brza.

Ako ste za ručak spremali juhu od bundeve ili ste ju ispekli u pećnici, sigurno ste tijekom pripreme izvadili sjemenke - i bacili ih. Sljedeći put nemojte to napraviti, već ih iskoristite i napravite zdravu i finu grickalicu u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti.

Prvo zagrijte pećnicu na 150°C. Uzmite sjemenke očišćene bundeve i isperite ih pod vodom. U posudu za pečenje stavite papir, a zatim ravnomjerno rasporedite sjemenke - pripazite da nisu jedna preko druge jer se neće moći ispeći jednako. 

Nakon pomicanja sata, dulje spavanje zvučalo je primamljivo: No ovo ima mnoge negativne posljedice!

Prelijte s nekoliko velikih žlica maslinovog ulja i dobro posolite. Zatim možete dodati još neke začine po svom ukusu - čili, papar, curry... Dobro promiješajte i pecite u pećnici otprilike pola sata - nakon 15 minuta ih izvadite van i promiješajte. 

Pustite da se ohlade, a zatim ih prebacite u plastičnu zdjelu ili staklenu posudu, prenosi Daily Star.

Nakon što je izgubila rekordan broj kilograma, podijelila recept za palačinke koje ne debljaju:

1/7

Komentara 1

RO
Rogger
09:30 27.10.2020.

Jel su one dobre isto za sprjecavanje virusa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije