Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Provjeri koji si element i saznaj koje craft pivo je idealno za tebe!

Kako biste bili sigurni koji craft iz ove linije najbolje odgovara upravo vama, morate saznati zanimljivu priču o ključnih 5 elemenata
13. lipnja 2019. u 11:40 178 prikaza
Pivovara Daruvar
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/7

Craft piva danas imaju kultni status – pomodna su i obožavana, punog okusa i aroma, proizvedena od biranih sastojaka. Poznati brend craft piva naziva 5th element, kojeg proizvodi Pivovara Daruvar, sadrži prirodnu meku izvorsku vodu s obronaka parka prirode Papuk te kvalitetne hrvatske sirovine, bez aditiva i konzervansa. Kako biste bili sigurni koji craft iz ove linije najbolje odgovara upravo vama, morate saznati zanimljivu priču o ključnih 5 elemenata.

Pivovara Daruvar | Autor : Promo Foto: Promo

Jesi li vatra, zemlja, voda ili zrak?

Slad, hmelj, voda i kvasac, četiri osnovna sastojka, u 5th Element liniji craft piva predstavljena su kroz četiri elementa: vatru, zemlju, vodu i zrak.

Vatra je ta koja pročišćuje i stvara novi život. Posebno selekcionirani kvasac vatra je koja sve prirodne sastojke korištene u proizvodnji sladovine pretvara u specijalna piva prezentirana u ovoj liniji craft piva.  Zemlja daje zrno ječma, a ono se obogaćuje u rukama pivara u slad koji je neiscrpan izvor raznolikosti i osnova za svako dobro pivo.

Voda je neophodna jer bez dobre vode nema niti pitkosti dobrog piva. Čista izvorska voda planinskog potoka koja se koristi u proizvodnji piva 5th Element, bez posebne pripreme, omogućava stvaranje piva iznimne pitkosti i kvalitete. Zrak je prezentiran kroz hmelj koji već stoljećima unosi svježinu i specifičnu gorčinu, te tako balansira slatkoću svakog pravog piva. Iz zemlje potekao hmelj u zrak ispušta zamamne mirise koje ljubav pivara zarobljava u njegovom pivu.

Kako bi nastala prava čarolija okusa i besprijekorna receptura, u Pivovari Daruvar dodali su još jedan, a ujedno i najbitniji sastojak.  - ljubav. Svaka receptura dobiva svoju istinsku moć tek u trenutku kada joj se doda ovaj peti element. On je okosnica linije craft piva  5th Element, i predstavlja prije svega ljubav majstora pivara prema ovom tekućem zlatu.

Pivovara Daruvar | Autor : Promo Foto: Promo

Kada se spoje pivo i ljubav nastaje vrhunski daruvarski craft

ABA je blagog, sladnog okusa nadopunjenog srednje jakom gorčinom te intenzivnom hmeljnom aromom citrusa i poljskog cvijeća, pa izvrsno pristaje uz sve tjestenine.

LELA je prepoznatljivog slatkog, karamelnog okusa nadopunjenog blagom gorčinom hmelja, te se izvrsno sljubljuje uz meso i povrće s roštilja, kao i uz sireve s plemenitom plijesni.

IIPA je istinski moćno pivo hmeljnog okusa balansiranog slatkoćom karamele, te idealno pristaje uz fine zalogaje.

GERWEISS predstavlja pivo punog tijela, sladnih, gotovo krušnih aroma s prepoznatljivom notom banane koja potječe od kvasca, smanjenog alkoholnog karaktera, jako karbonizirano i osvježavajuće. Pristaje uz ribu, plodove mora, lagane deserte i tvrde sireve.

Pivovara Daruvar | Autor : Promo Foto: Promo

STOUT 4.2.  je pivo izrazito tamne boje, intenzivne arome kave i crne čokolade, upotpunjeno goričnom hmelja i aromom cikorije. Idealno se povezuje s mesom s roštilja, tvrdim sirevima i voćnim desertima, a koristi se i kao ključni sastojak u pripremi raznih slastica.

VOODOO je pivo koje grije, omamljuje i ostavlja dojam zahvaljujući naglašenoj aromi kave i crne čokolade koja proizlazi iz visokog udjela prženih sladova te dugotrajnog odležavanja na drvenim strugotinama francuskog hrasta.

BONNER je pak svijetlo, dugo odležano pivo sa češkim štihom – BOHEMIAN PILSNERA, najomiljenijeg pivskog stila.

Odaberi svoj element i rashladi se čašom piva!

www.5th-element.com.hr

FB 5th Element

Instagram 5thelmentcraftbeer

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan