Naslovnica Lifestyle Gourmet

Provjeravate li jesu li pileća prsa "prošarana" bijelim trakicama? Evo zašto biste trebali

Osim zbog poveće količine proteina, bijelo meso odličan je izbor i za one koji pokušavaju izgubiti neželjene kilograme jer sadrži tek 165 kalorija na 100 grama mesa bez kože.
13. siječnja 2019. u 07:00 4 komentara 57727 prikaza
Piletina
Foto: Getty Images

Bijelo, odnosno, pileće meso mnogima je čest izbor kada je meso u pitanju. Poznato je da jepileće meso dobar izvor proteina, ali i aminokiseline triptofan koja oslobađa osjećaj ugode. Stoga se preporuča kao prirodni antidepresiv, odnosno, ako se osjećate potišteno, konzumacija pilećeg ili purećeg mesa povisit će razinu seratonina u mozgu i poboljšati raspoloženje.

niste jedini I vama se često događa da se razbolite na godišnjem? Evo zašto...

Osim zbog poveće količine proteina, bijelo meso odličan je izbor i za one koji pokušavaju izgubiti neželjene kilograme jer sadrži tek 165 kalorija na 100 grama mesa bez kože. 

Pogledajte i galeriju Kada je najbolje i najgore vrijeme u danu za pojesti voće

Piletina
1 / 7
Voće je među najzdravijim namirnicama, a liječnici daju preporuke da se konzumira sezonsko. Mnoga istraživanja pokazala su da nije svejedno u koje doba dana jedemo voće. Evo što trebate znati...

Ipak, na nešto biste morali obratiti pozornost kada kupujete pileća prsa, a to su bijele trake po njima.

Vjerojatno ste dosada mislili kako to malo "masnoće" na njima nije ništa strašno, no nije riječ o tome, već o nečem sasvim drugom. Pile uzgajano u masovnim uzgajivačnicama tretira se tako da u kraćem vremenu postane veće i teže s više mesa, a takvo meso na sebi ima više bijelih trakica nego meso uzgojeno u domaćem okruženju. 

Salata zdravlje Ne bi vam nikada palo na pamet, ali ovo biste trebali jesti za doručak

Te bijele trake karakteriziraju se kao "znak poremećaja pileta", odnosno poremećaja njihove mišićne mase te je meso s više bijelih traka, u slobodnom prijevodu, manje zdravo, piše Mirror. 

Istraživanje provedeno 2013. godine pokazalo je da je meso s bijelim trakama manje kvalitetno meso i sadrži znatno viši postotak masnoće, čak 224 posto više masti.

Doduše, znanstvenici ističu kako takvo meso nema negativan utjecaj na zdravlje ljudi koji konzumiraju meso "prošarano" s više bijelih trakica, ali svakako bi bilo bolje izbjegavati takve komade mesa ako imate izbor.

Raštika riznica zdravlja `Sirotinjska` raštika jedna je od najzdravijih namirnica na svijetu. Skuhajte je već danas...

Pogledajte i video Reakcija djevojčice kada vidi oca bez brade

 

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • zoranos:

    Ne postoji pileće meso a i svako drugo bez bijelih linija!!! To je vezivno tkivo i kada nađete meso bez toga budite sigurni da je GMO i da je uzgojeno u nekoj epruveti. Bez tog bijeloga meso ne bi bilo ... prikaži još! na okupu i raspadala bi se struktura i životinja ne bi mogla funkcionirati. Samo čekam da počnete pisati kako u batku, ispod mesa, postoji nešto tvrdo i bijelo - a zove se kost i znak je tko zna kakvog strašnog poremečaja. Možda se taj poremećaj zove portaloidiotis ili novinoidoitis???

  • Deleted user:

    Najbolje je nista ne jesti. Tako imas sansu da umres zdrav.

  • prajdali100:

    Gdje naći prirodno ? Sve je " sa trake" i meso i voće i povrće, tretira se svim i svačim...