Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle PISMO DJEDICI

Preuzimanje paketa u bilo koje doba dana ili noći

U gradovima i mjestima diljem Hrvatske sve je više paketomata prepoznatljive žute poštanske boje. Paketomati su automatizirani uređaji s pretincima različitih dimenzija i novi su dostavni kanal Hrvatske pošte koji mijenja način na koji primamo i šaljemo pošiljke.
13. prosinca 2021. u 12:00 1085 prikaza
Hrvatska pošta
Pogledajte galeriju 1/2

Postavljanje paketomata na frekventnim lokacijama znači da više ne ovisimo o terminu koji nam odredi dostavljač, nego sami biramo gdje i kada ćemo preuzeti pošiljku. Dostupni su svaki dan u tjednu, od 0 do 24 sata, a korisnici mogu beskontaktno preuzimati i slati svoje pakete u vrijeme kada im najviše odgovara, ali i na paketomatima vraćati robu kupljenu u e-trgovinama. Ovakva vrsta dostave odgovara svim životnim stilovima, a pogotovo korisnicima koji žive užurbanim ili dinamičnim načinom života.

Osim praktičnosti paketomati su važan adut poštanskih operatora u smanjenju štetnih emisija i s razlogom se zovu zelenim i održivim dostavnim kanalom. Naime, paketomati povećavaju postotak uručenja u prvom pokušaju, a dostavna vozila trebaju obići manje lokacija i samim time se smanjuje emisija štetnih plinova. Samo na jednom paketomatu mogu se isporučiti ili poslati desetci pošiljaka, a paketomati se u pravilu nalaze na frekventnim i lako dostupnim lokacijama do kojih se u većini slučajeva može doći pješke, javnim prijevozom ili biciklom.

Hrvatska pošta | Autor :

Za dostavu i otpremu pošiljaka s paketomata brine se Paket24, usluga brze paketne dostave Hrvatske pošte, koja na nove lokacije dostavlja i pošiljke iz međunarodnog prometa naručene u velikim e-trgovinama, odnosno pošiljke koje stižu kanalom Parcel Connect. Hrvatska pošta do sada je postavila već više od 110 paketomata, a do kraja iduće godine bit će ih ukupno 300 na lokacijama diljem Hrvatske. Popis već postavljenih paketomata provjerite ovdje.

tužne priče glumaca
Imali su slavu i novac, a zbog loših odluka završili su na prosjačkom štapu, neki i ispred pučke kuhinje
američki nosač zrakoplova USS Carl Vinson
OZLIJEĐENO SEDAM OSOBA
Drama u Južnom kineskom moru: Američki F-35 srušio se na nosač aviona, pilot se katapultirao