Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moguće je

Pretili će 'pojesti' planet Zemlju zbog trošenja resursa?

debeli
Reuters/PIXSELL
19.06.2012.
u 12:04

Ukupna populacija na svijetu teži oko 287 milijuna tona, od toga 15 milijuna tona otpada na punije osobe...

 

 

Iako pretili prekomjernom težinom štete ponajprije sebi i svome zdravlju, nova je studija pokazala da štete i okolini ugrožavajući egzistenciju ostalih ljudi na planetu. A kako je broj pretilih u porastu, automatski se troše i veći prirodni resursi te hrana, a usto je moguć i porast broja stanovnika za milijardu ljudi, prenosi BBC.

Prema najnovijoj britanskoj studiji, čiji su rezultati dobiveni zahvaljujući podacima UN-a, prosječna je ljudska težina 62 kilograma. No, na pojedinim područjima postoji velik nesrazmjer pa je, primjerice, u Sjevernoj Americi prosječna tjelesna težina oko 81 kilograma, dok je u Aziji oko 58 kilograma.

– Svi prihvaćaju da porast populacije prijeti globalnoj održivosti okoliša, no naša studija pokazuje da je tjelesna težina isto tako ključan faktor. Ako nešto ne učinimo u vezi s debljinom populacije, šanse su nam minimalne – kaže Ian Roberts, koautor studije iz londonske Škole za higijenu i tropske bolesti.

Ukupna populacija na svijetu teži oko 287 milijuna tona, od toga 15 milijuna tona otpada na punije osobe, a 3,5 milijuna tona na debele.

 

 

 

 

 

Komentara 1

JA
james49
12:17 19.06.2012.

Koji blesav tekst. Pretili ovak i nak kraće žive od normalnih pa iako više jedu, u svom kraćem životu manje pojedu pa je to isto kolko pojedu normalni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije