Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv pretilosti

Pepsi povlači zaslađene napitke iz osnovnih škola

pepsi
24.03.2010.
u 12:10

U osnovnim školama Pepsi će ubuduće prodavati samo vodu, nemasno ili mlijeko sa smanjenim udjelom masti te voćne sokove bez dodanog šećera.

Pepsi, drugi na svijetu proizvođač bezalkoholnih napitaka, nakon cjelogodišnjeg pregovaranja s organizacijom World Heart Federation pristao je na povlačenje kaloričnih, zaslađenih bezalkoholnih sokova iz škola. Tu odluku planiraju provesti do 2012. u više od 200 zemalja. Pepsi je kao veliki proizvođač prvi napravio takav korak, a mnogi se nadaju da će i drugi slijediti njihov primjer.

U osnovnim školama Pepsi će ubuduće prodavati samo vodu, nemasno ili mlijeko sa smanjenim udjelom masti i voćne sokove bez dodanog šećera, dok će se u srednjim školama uz ove napitke naći i niskokalorični bezalkoholni sokovi, poput dijetalnog pepsija bez šećera.

Ključne riječi

Komentara 1

DJ
dj5
15:45 24.03.2010.

Sad će svima utrpavati pića s aspartamom koji je pravi otrov u odnosu na šećer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije