Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na dnu liste

Ovih pet jela ni vegetarijanci ne mogu 'prožvakati'

grah
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
12.12.2013.
u 15:45

Iako će vegetarijanci većinom pojesti sve što je onima kojima su meso i namirnice životinjskog podrijetla dio svakodnevne prehrane gotovo nezamislivo, vegetarijanci povlače crtu kad su u pitanju neka jela

Kako vegetarijanci mogu bez mesa? To su se zasigurno zapitali svi koji jedu meso gotovo svakodnevno i ne mogu ni zamisliti da ga prestanu jesti. Iako postoje razne "zamjene", Huffington Post objavljuje da čak ni vegetarijanci ne mogu podnijeti okus zamjenskog mesa. Iako će vegetarijanci većinom pojesti sve što je onima kojima su meso i namirnice životinjskog podrijetla dio svakodnevne prehrane gotovo nezamislivo, vegetarijanci povlače crtu kad su u pitanju neka jela, navodi se.

1. "Zamjensko" meso na listi je najgorih namirnica jer gotovo da se ne može ni prepoznati ikakva sličnost okusa s pravim mesom.

2. Nakon što se odlučite na vegetarijansku prehranu, riža i grah u početku će biti prava poslastica. No, nakon godinu dana ili više konzumacije riže i graha, mnogi vegetarijanci smatraju da postoje mnogo bolje kombinacije.

3. Kvinoja je žitarica i odličan je izvor proteina, ali jedini problem je da je postala stereotipna vegetarijanska prehrana.

4. Proljetne rolice. Dobro, moramo priznati da nas je poprilično iznenadilo što su se našle na jednom takvom popisu. Navodi se da, iako ukusne, nisu najbolji izbor jer u njima nema raznovrsnog povrća i pržene su u dubokom ulju.

5. Grah je temelj za puno vegetarijanskih jela, ali upravo zbog toga ova namirnica s vremenom počne "izlaziti na uši".

Ovih pet namirnica na samom su dnu liste popularnih jela i namirnica vegetarijanaca koje je sastavio Huffington Post. Osim što smo ostali iznenađeni proljetnim rolicama, gotovo je podjednako iznenađujuće i to da je prvo mjesto najomiljenijih vegetarijanskih jela zauzela – pizza!

>>Ovih 10 namirnica nikako ne smijete jesti prije odlaska u krevet

Komentara 10

Avatar Matija22
Matija22
18:02 12.12.2013.

Vegetarijanska hrana je odlčna za nekog tko želi smršavit i tko ne radi fizičke poslove , da nekom bauštelcu daš takvu hranu mjesec dana da jede krepo bi na poslu

KO
Kora
16:35 12.12.2013.

Vegetarijanska pizza je najbolja! Mmm... sir, kukuruz, kolutići paprike...

Avatar Semper5
Semper5
17:41 12.12.2013.

Nakon pogleda na ilustraciju sad sam gladan. Dajte im da probaju pravi balkanski vojnički grah, siguran sam da će promijeniti mišljenje :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije