Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravlje i mršavljenje

Ovaj jednostavan napitak topi kilograme već za 15 dana? Evo o čemu je riječ...

Voda s kuminom, napitak
Foto: Thinkstock
1/2
22.03.2018.
u 08:31

Preporuka je piti svako jutro na prazan želudac i već nakon nekoliko dana vidjet ćete promjene u probavi.

Nakon božićnih blagdana i zimskih mjeseci, proljeće je vrijeme kada mnogi razmišljaju o svojim nakupljenim kilogramima kojih se žele riješiti prije ljeta.

Tijelovježba bi svakako bila odličan izbor za cjelokupno zdravlje, ali osim toga, postoje napici koji mogu "otopiti" kilograme. Poznato je koliko je piti vodu s limunovim sokom svako jutro na prazan želudac dobronaklono na ljudski organizam. Ali i vodu s kuminom. 

Prvo je djelovanje kumina vezano za rad i zdravlje probavnog sustava. Ublažava plinove, nadutost i poboljšava cijeli probavni sustav. Odličan je u borbi protiv zatvora i pomaže smirivanju upalnih procesa, bolova i spazama. U ayurvedi kumin se smatra odličnim izborom za žensko reproduktivno zdravlje, zdravlje maternice te za poticanje laktacije u dojilja. U tu se svhu savjetuje redovito ispijanje čaja od sjemenki kumina. Djeluje na zdravlje kože, smanjuje upale, svrab i iritacije izazvane različitim upalnim stanjima. Preporuka je piti i čaj i vodu s kuminom  i za oralno zdravlje, uklanja zadah i smiruje upalna stanja poput upale desni, grla, krajnika...

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako pripremiti vodu s kuminom?

U Indiji poznata kao Jeera (cumin) voda, smatra se čudotvornim napitkom za ljudski organizam. Preporuka je piti svako jutro na prazan želudac i već nakon nekoliko dana vidjet ćete promjene u probavi. Smatra se da se redovitom konzumacijom vode s kuminom na prazan želudac možete riješiti tvrdokorne masnoće u tijelu već kroz 15 dana. 

Dvije jušne žlice sjemenke kumina, (op.a nemojte ga zamijeniti s kimom), potopite u vodi preko noći. Zbog "otpuštenih" nutritivno zdravih sastojaka u vodu, ona će poprimiti žučkastu boju. Niskokalorični je napitak jer jedna jušna žlica kumina sadrži tek 7 kalorija. Istraživanja su pokazala i kako je kumin bogat antioksidansima, al ii vitaminima A i C te magnezijem. Regulira razinu kolesterola i oslobađa tijelo od toksina. 

Pogledajte i video Supernamirnice koje biste trebali imati u svom domu

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:09 22.03.2018.

kažu da je zdrav..treba probat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije