Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Tjedan dana ju svrbjelo oko, a onda je otkrila užasan razlog

'Nisu ih mogli izvaditi sve odjednom, mogli su ih uklanjati tek kad su postali vidljivi', rekao je istraživač Richard Bradbury.
13. veljače 2018. u 13:56 5 komentara 22128 prikaza
Abby Beckley u oku otkrila crve
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/8

Amerikanka Abby Beckley iz Oregona imala je problema sa svrabom oka duže od tjedan dana. Nakon tjedan dana iz oka je izvukla crva dugog 1,28 centimetra zbog čega je postala prva osoba kojoj je dijagnosticirana rijetka infekcija sa sićušnim crvom koji se do sada pojavljivao samo na životinjama. 

beba spava Može biti kobno Liječnik upozorava: Nikada ne spavajte ovako s bebom

Zbog šokantnog otkrića u oku 26-godišnja Abby preplašila se da će oslijepiti pa se obratila liječniku. On joj je iz oka izvadio još dva crva, a oftalmolog još tri. Crve su dali na analizu i otkrili o kakvom se parazitu radi, a liječnici su djevojci tijekom 20 dana izvukli 14 crva, prenosi Independent

Abby Beckley u oku otkrila crve
1 / 8
Abby Beckley u oku otkrila crve

'Nisu ih mogli izvaditi sve odjednom, mogli su ih uklanjati tek kad su postali vidljivi', rekao je Richard Bradbury, istraživač i glavni autor izvješća o ovom slučaju koje je objavljeno u časopisu American Journal of Tropical Medicine and Hygiene

'Doista je užasno i uznemirujuće vidjeti nekoliko malih crva na površini svoga oka', dodao je Bradbury. Ovog parazita prenose muhe koje ih nose u ustima i ispuštaju na mesni dio oka. Vjeruje se da je djevojka zaražena tijekom jahanja na jugu Oregona. Očni crvi uzrokuju iritaciju, ali  ne i trajnu štetu. Potencijalne ozljede, kao i sljepoća moguće su u slučaju neliječenja. 

Pogledajte i galeriju: 10 vrsta bolova koje nikad ne smijete ignorirati

Abby Beckley u oku otkrila crve
1 / 9
10 vrsta bolova koje nikad ne smijete ignorirati. Glavobolje koje iznenada sijevnu kao munja, bolne su i nestanu često imaju ozbiljnije posljedice. Sijevajuća bol u glavi može biti znak moždanog udara ili prolaznog ishemijskog napada. Moždani udar nastaje kada se krvni ugrušak, putujući kroz tijelo, probije do mozga, začepi moždanu arteriju te nastane prsnuće. Moždanom udaru prethode i neurološki ispadi, primjerice, stvari ispadaju iz ruke. Prolazni ishemijski napad neka je vrsta “mini moždanog udara”. Simptomi su vrtoglavica, privremeni vizualni problemi, a ponekad je pogođenoj osobi problem držati olovku u ruci. Ako se javi sijevajuća bol u glavi te drugi simptomi, treba otići neurologu.
seks, orgazam Muči vas glavobolja? Ne trebaju vam lijekovi: 6 stvari koje orgazam uistinu može izliječiti Fitness trenerica Anna Rhodes otkrila istinu o profesionalnim fotografijama na instagramu Otkrila istinu oko svojih fotografija: 'Trener je rekao da su mi noge predebele' Ilay Dyagilev otkrivena istina Šok u finalu: Nikome nije bilo ništa čudno na ovoj djevojci
ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas

 • Vito:

  Zašto ju niste pustili da ođe u Zagreb i poljubi četnika pa da mu prenese pozdrave iz USA???

 • Vito:

  Razlog zbog kojeg su Dubrovčani, gospari, na otočiću pored Duborvnika napravili karantenu i na njemu zadržavali sve koji su dolazili u Dubrovnik.

 • Avatar Feral
  Feral:

  Ne dao Bog to nikome.