Naslovnica Lifestyle Gourmet

Nemojte se mučiti, ovako ćete najlakše očistiti škampe

Upravo su repovi škampa onaj najslađi dio raka kojeg obožavaju i odrasli i djeca. Iako se može kupiti već očišćene repove, upravo svježi škampi jelima daju posebnu punoću okusa.
16. srpnja 2017. u 20:51 3 komentara 7482 prikaza
Škampi
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/3

Škampi su mnogima omiljena morska namirnica, a mogu se pripremiti na razne načine.

Upravo su repovi škampa onaj najslađi dio raka kojeg obožavaju i odrasli i djeca. Iako možete kupiti već očišćene repove, upravo svježi škampi jelima daju posebnu punoću okusa.

salata od hobotnice ljetna kuharica Slasna hobotnica na salatu odličan je izbor za ovaj vrući dan

Za pripremu škampa u oklopu u tavi ili na žaru potrebno vam je tek 10 do 15 minuta, a spremni su za konzumaciju kad meso mekša, dobije bijelu boju i svilenkastu teksturu. 

Ipak, repovi se jedu bez oklopa koje je potrebno skinuti prije ili nakon pripreme jela. To je mnogima i "najmučniji dio". Kako to više ne bi predstavljalo "teži dio posla", pogledajte video i doznajte kako najlakše očistiti škampe.
 

[video: 21025 / ] meso je li kvalitetno Kako prepoznati svježe meso u trgovini? Evo što stručnjaci savjetuju Lubenica nešto drukčije VIDEO Genijalan način kako narezati lubenicu Piletina Oprez na vrućinama 10 koraka kojih se morate pridržavati kad tijekom ljeta pripremate hranu!

VIP izdvaja za Vas

  • bljak007:

    A mi budale, a gdje je video????? ostao u kuhinji restorana!

  • dr229:

    ni s od skampa i jos kozice iz uzgojilista

  • 32Kuslan:

    PRVO. Ovo nisu škampi nego KOZICE. NEMATE POJMA. Sram Vas možre biti !!!!