Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetna kuharica

Slasna hobotnica na salatu odličan je izbor za ovaj vrući dan

salata od hobotnice
Dino Stanin/PIXSELL
07.07.2017.
u 13:48

Svježu hobotnicu najbolje je odmah očistiti, oprati i zamrznuti u zamrzivaču.

Sastojci:

– 1 kg hobotnice

– 500 g krumpira

– 1 dl maslinova ulja

– 100 g slanih zelenih  maslina

– malo kapara

– 200 g ljubičastog luka

– 2 režnja češnjaka

– 1 žlica jabučnog octa

– sol, crni papar

– malo ružmarina i cherry rajčica po želji

Priprema

Svježu hobotnicu najbolje je odmah očistiti, oprati i zamrznuti u zamrzivaču. Prije pripremanja salate odmrznite je i kuhajte s plutenim čepom, u neposoljenoj vodi dok ne omekša. Operite krumpir u ljusci i stavite ga kuhati posebno. Kad se ohladi, ogulite ga i narežite na kockice. Hobotnicu izvadite iz vode (malo vode sačuvajte), nasjeckajte je na kolutiće, nasjeckajte i luk, češnjak zgnječite te ubacite masline bez koštice. Zalijte maslinovim uljem i s malo vode u kojoj se kuhala hobotnica. Posolite, popaprite i dodajte jabučni ocat. Za više arome dodajte malo cherry rajčica. Ohladite u hladnjaku. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije