Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tako lako

Nedostaje vam vitamina? Otkrijte koja je to jedna namirnica koja ih može nadoknaditi

Vitamini
Foto: Thinkstock
26.04.2017.
u 11:30

Sadrže i vitamin D, vitamin E, vitamin K i vitamin B6 u pristojnim količinama, ali i kalcij, jod, magnezij, omega-3, bakar, željezo i cink.

Samo jedna namirnica dovoljna je da vam nadoknadi manjak vitamina u organizmu.

Iako vam se na prvu može činiti da je riječ o nekom voću ili povrću, možda će vas iznenaditi činjenica da je riječ o jajima.

Jaja sadrže gotovo sve vitamine i mnoge minerale koji su neophodni za dobro zdravlje, javlja TOI. 

Vitamin B2: 15% propisanog dnevnog unosa, vitamin A: 6%, vitamin B5: 7%, selen: 22%, folat: 5%, fosfor 9%

Sadrže i vitamin D, vitamin E, vitamin K i vitamin B6 u pristojnim količinama, ali i kalcij, jod, magnezij, omega-3, bakar, željezo i cink.

Jedno prosječno jaje sadrži oko 6 grama proteina, 5 grama zdravih masti i 1,6 grama zasićenih masti, a i aminokiseline u pravom omjeru.

Jaje također sadrži karotenoide, lutein i zeaksantin, za koje se zna da sadrže svojstva koja sprečavaju bolesti te kolin koji je bitan za zdravlje mozga, gradi stanične membrane i pomaže pri drugim funkcijama mozga.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:44 26.04.2017.

Linda, stručnjakinja za vitamine, seks, masturbiranje i odgoj djece nas je počastila još jednim maestralnim novinarskim uratkom. Daj se ubij glùpačo! S kim se ti jèbeš da još nisi dobila otkaz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije