Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Naš prvi spoj na Valentinovo bio bi i zadnji da se nije umiješao zubar

Sretan par
Foto: Fotolia
1/3
12.02.2019.
u 09:02

ALL-ON-4 je najbrže, potpuno sigurno i bezbolno rješenje u slučaju nedostatka svih zubi ili ako su postojeći zubi predviđeni za vađenje.

-I??? – uzbuđeno će Maja.

- Kako misliš i? Večera je bila prava katastrofa! – revoltirano odgovori Tina.

-Ma daj? Šta, dosadan je ili nije bilo akcije? – znatiželjno će Maja.

-Ne znam, jednostavno ti to ne mogu objasniti! Viralno je sve štimalo, porukice, pozivi i to…al ono sinoć…Užas! Ko'da to nije onaj isti Nikola s kojim se već 2 mjeseca danonoćno tipkam! – kaže Tina ljutito gaseći cigaretu, pa mahne konobaru da okrene još jednu rundu kave.

- Hodam tjednima ko' zombie zbog njega, fušarim na poslu, jučer kičmu ostavim u kuhinji, a on sve nešto preko volje da ne kažem što drugo… - nastavi žustrije pripaljujući novu cigaretu.

-A stvarno sorry! Nisan imala pojma da je takav kreten! Radimo skupa tolike godine i pola firme je ludo za njim, a on nikada ništa s nikim nije petljao, ima prenormalne stavove, urnebesno je smiješan i zgodan! Toliko sam bila sretna što sam vas spojila, kad na kraju ćorak! – razočarano uzdahne pa nastavi…Kad bolje razmislim očito postoji neki razlog zbog kojeg je sam… - zabrinuto se nadoveže Maja.

-Ma nisi ti ništa kriva!-uzvrati Tina. Imala si najbolju namjeru. Više sam ljuta na sebe što sam izgubila 2 mjeseca života i živjela u zabludi da je lud za mnom…

- Ajde ti meni ispričaj od početka što je točno bilo. Možda mu i nađemo neko opravdanje. Možda se jednostavno prepao… - nadoda Maja malo mirnijim tonom.

Tina uzdahne, srkne guc kave, povuče dim i krene s pričom.

-Znaš i sama kako je sve krenulo. Spojila si nas, sve divno i krasno. Porukice za laku noć, pa porukice cijelu noć, pa za dobro jutro i tako tjednima! I ajde, kao Valentinovo je, znaš i sama da i nisam od tih sladunjavih šema, al predložim večeru kod mene…

-Čekaj nisi valjda ti prva njega zvala na spoj? – šokirano će Maja.

- Ma neeee! Zvao je on mene u kino, al ja se nekako mislim pa nismo više balavi, možemo prvi spoj odraditi ko odrasli ljudi, uz klopu, dobro vino…i kućnu atmosferu.

-Aha! I bolje ti je da je tako! – nasmije se Maja.

-Uglavnom, prvo sam 10 dana sakupljala hrabrost da ga pozovem, onda kad sam to obavila i kad je pristao, cijeli sam tjedan guglala recepte, na placu me već znaju koliko sam puta bila po namirnice, a o garderobi da ne pričam! Ne postoji dućan u koji nisam provirila nos! I tako, stigao i taj dan, ja kuvačila večer prije i cijeli taj dan, 5 sljedova, isfenirana, manikura, depilacija, nova haljina, ona crna što sam ti slikala…

-Bome si se potrudila! – zatečeno će Maja.

-Da potrudila! Ne bi da je princ! E sad kad sam sve ovo izgovorila i samoj sam sebi smiješna! – posramljeno će Tina.  Uglavnom, on došao, sve super, donio ruže, bocu vina, čokoladu, ma sve po pe esu. Namjestio muziku, oduševljen stanom, super priča išla sve dok nismo krenuli s jelom…

-Ej, nemoj se ljutiti, ali jesi li ikada pomislila kako mu se nije svidjela tvoja kuhinja! – prekine je Maja.

-Ma nema šanse! Znaš da kuham od osnovne! Nema tu greške! – sigurno će Tina. Jednostavno se promijenio. Sve nešto vilicom kružio po tanjuru. Ajde gazpacho je pojeo, ali poslije toga sve slabo. Stalno se brisao onim ubrusom ko' da je malo dijete, i onda je na pola večere napokon uzeo komadić mesa i odjednom se ustao od stola, otišao u wc i vratio se s kaputom u ruci. Rekao kako se ne osjeća dobro, zahvalio mi se i otišao.

-Molim??? – šokirano ustukne Maja i ljutito uzme mobitel u ruke. E sad će me čuti! – krene birati broj ali joj Tina istrgne mobitel iz ruke.

- Ne budi luda! Mislim da je i njemu neugodno jer mi je poslao dvije poruke isprike i opet me pozvao u glupo kino kad mu bude bolje! – umiri je Tina

-Kako misliš kad mu bude bolje? Pa vidjela sam ga jutros u firmi! Koja prevara! – ljutito uzvrati Maja.

- O Bože! Možda sam stvarno zeznula s jelom i zatrovala ga…-zabrinuto će Tina.

-Čuješ li ti mene ženo! Nije mu ništa! Došao je na posao kao i svaki dan! – Maja iz novčanika izvadi novac za kavu i digne se od stola. – Ništa ti ne brini, sredit ću ja njega! -poljubi Tinu u obraz i ode!

-Majo, nemoj mu ništa govoriti! Majoooo! – Tina ostane zabrinuto gledati za prijateljicom koja užurbano napušta kafić.

Foto: Fotolia

Iduće jutro Maja je pod pauzom pozvala Nikolu na kavu. Željela je raščistiti situaciju s Tinom. Ipak je ona njena najbolja prijateljica i nije zaslužila da je netko vuče za nos. Nakon nekoliko minuta neformalnog ćaskanja Maja prijeđe na stvar.

-Nikola, sigurno znaš zašto sam te zvala na kavu.

-Pretpostavljam… - nevoljko odgovori Nikola.

-Tina je vrhunska cura! Najbolja koju znam i mislim da joj duguješ malo bolju ispriku od one da ti je pozlilo…Mislim, cura između ostalog sada misli da ne zna ni večeru skuhati…Već danima gugla tečajeve kuhanja…

-Majo, nije stvar u večeri, Tina kuha prvoklasno! Stvar je u meni!

-Naravno, uvijek postoji netko ali, samo što si joj to trebao reći na vrijeme, a ne ju pustiti da se zaljubi… - Maja, svjesna onoga što je rekla, prekrije usta rukama.

-Tina se zaljubila u mene? – ozari se Nikola, a na licu mu se iskrade smiješak.

- Baš sam kobila! Al eto, sad znaš…jako joj je stalo do tebe…

-I meni do nje…ali… - izusti Nikola s nelagodom u glasu.

-Što ali? Što Nikola? Pa gukni više! Nemamo 15 godina! – iživcirano će Maja.

- Malo mi je neugodno, ali stvar je u mojim zubima! – kaže Nikola i obori pogled prema tlu.

-Zubima? – Maja prasne u smijeh! Ovakvu glupost još nisam čula!

-Molim te nemoj joj to reći! Neugodno mi je i nitko u firmi to ne zna. Ako mi da drugu priliku reći ću joj i sam…

-Evo sam se pretvorila u Zubić Vilu…gukni više! – zatečeno će Maja, a Nikola duboko udahne, osvrne se oko sebe pa krene…

- U mladosti, najblaže rečeno, nisam baš živio uredno. Izlasci, party-ji…sve je to ostavilo posljedice na meni, a i mojim zubima. Sada je taj život iza mene, sredio sam se, završio faks, zaposlio i napravio zube…

- Hoćeš reći da imaš umjetno zubalo? – zabavljeno ga upita Maja

-Da, polumjetno! Imam 34 godine i umjetno zubalo koje baš i nije napravljeno kako treba…Možda će to tebi zvučati smiješno, ali otkad ga nosim sam se promijenio. Nemam samopouzdanja, ne viđam se s nikim i naravno, ne mogu baš jesti sve što poželim… -pokunjeno će Nikola.

Maja prasne u smijeh pa se krene ispričavati.

-Oprosti, ali ovo je najluđi razlog zbog kojeg bi netko upropastio spoj s onakvom curom…

-Pričaj mi! Toliko mi je neugodno bilo kada sam zagrizao onaj komad mesa i osjetio da će mi zubi završiti na tanjuru…A kome je to privlačno?

Sad oboje prasnu u smijeh.

-E moj Nikola, baš imaš sreće! Znaš, mogu ti pomoći!

-Ma daj? Kako?

-Moja je mama prošli mjesec napravila zube. Pitat ću je kontakt, dogovoriti pregled i za tjedan dana ti kuhaš Tini večeru!

-Ma ne ide to baš tako! To su ti mjeseci i mjeseci patnje! Morao bih uzeti bolovanje, a bome i kredit…

-Ma ne budalice! Ovo ti je nešto skroz novo! Za koji dan imaš savršen osmijeh, platiš na rate i miran si. – krene kopati po torbi. Čekaj mislim da čak ovdje imam letak. Uzela sam ga za jednu frendicu. Izvuče letak i pruži ga Nikoli.

- ALL-ON-4, novi osmjeh za jedan dan! Najbrže rješenje implantatima za samo 24 sata! – pa ovo je sjajno, oduševljeno će Nikola!

Maja mu pruža mobitel.

-Ajde, nazovi ih!

-Sad? – iznenađeno će Nikola

-Da, odmah! Što prije sredimo zube možeš popraviti stvar s Tinom.

Nikola utipka broj i ode razgovarati malo dalje od stola. Maja ostane nervozno čekati. Nakon nekoliko minuta Nikola uzbuđeno priđe stolu.

-Pa ovo je nevjerojatno! Sutra sam dogovorio pregled! – zabezeknuto će Nikola.

- I što kažu? – nestrpljivo će Maja.

- Ma baš sam im rekao kako možda i nisam kandidat za taj zahvat jer su mi ranije zubari rekli kako nemam dovoljan volumen kosti za implantate, ali u tom Dentumu tvrde da je All on 4 metoda rješenje za to i da ću njome doživotno riješiti problem. Čak rade s Nobel Biocare implantatima, a to su ti najkvalitetniji materijali na svijetu.

-Meni to zvuči super! – odvrati Maja.

- I meni. Da ti samo znaš koliko sam muke imao s tim zubima. Baš su mi uništili život! Ako je ovo stvarno minimalno invazivno, u samo nekoliko sati i uz doživotnu garanciju kako tvrde dužnik sam ti do groba.

- Ma daj, ne budali, bit će to odlično! Moja mama im je svjedok! Zubi joj izgledaju preprirodno i jede sve, ko' da su od rođenja njeni! Samo ti to sredi i ko'sretniji od mene ako se ti i Tina spanđate!

Foto: Fotolia

Nakon deset dana Nikola je Tinu pozvao na večeru. Izašli su u jedan sjajan restoran. Nikola nije skidao osmjeh s lica, a Tina je bila u sedmom nebu. Ispričao joj je cijelu istinu o svojoj prošlosti i neugodnosti koju joj je priredio za Valentinovo. Ispričao joj je koliko mu je ALL-ON-4 promijenio život, ali i ona! Tina mu je oprostila! On je dao novu šansu svom osmijehu, a ona njihovoj vezi! Sada žive zajedno i uživaju u Tininim specijalitetima. Nakon nekoliko mjeseci Maju je u uredu dočekala kuverta naslovljena na najbolju kumu na svijetu u kojoj se nalazila pozivnica za njihovo vjenčanje i janjetinu poslije posla.

ALL-ON-4 je najbrže, potpuno sigurno i bezbolno rješenje u slučaju nedostatka svih zubi ili ako su postojeći zubi predviđeni za vađenje. Vratite izgubljeni osmijeh u samo jednom danu u klinici Dentum. Dogovorite pregled u klinici Dentum još danas.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije